Sport

Felemás előjelekkel

WL
Forrás: MTI
2011. december 02., péntek 10:30
A Veszprém javítani szeretne, a Szeged a túlélésért küzd, a Tatabánya és a Balatonfüred szinte esélytelen, az FTC-PLER könnyedén továbbjuthat. Hétvégi kézilabdadömping a nemzetközi kupákban.

A BL-ben a Veszprém legutóbb lélekromboló 33–24-es vereséget szenvedett saját közönsége előtt a német Füchse Berlintől úgy, hogy másfél héttel korábban parádés játékkal sikerült nyernie a német fővárosban. Ráadásul a védelem egyik oszlopa, Terzic súlyos sérülést szenvedett, s csak februárban térhet majd vissza.

Mocsai Lajos vezetőedző együttese a pont nélkül sereghajtó Bjerringbro-Silkeborg otthonában lép pályára vasárnap. A két csapat október 8-i meccsén a magyar bajnok 32–25-re diadalmaskodott, és most is kötelező a két pont begyűjtése, máskülönben nemhogy a csoporton belüli második helye, de még a továbbjutása is veszélybe kerülhet.

A Pick Szeged a D jelű csoportot vezető Köbenhavn alakulatát fogadja ugyancsak vasárnap. Október 9-én a dán alakulat kiütéses, 36–24-es győzelmet aratott Skaliczki László együttese ellen, amelynek minden pontra égetően szüksége lenne a negyedik, már továbbjutást érő hely megszerzéséhez. Amennyiben a Tisza-partiak meg tudják ismételni a Montpellier elleni fantasztikus játékukat, kellemes meglepetést szerezhetnek híveiknek, ellenkező esetben már csak matematikai esély maradna a nyolcaddöntőbe jutásra.

Az EHF Kupában érdekelt két magyar csapat egyformán hátránnyal várhatja a visszavágót. A Tatabánya-Carbonex a címvédő német Göppingentől 28–26-ra kapott ki otthon, míg a Balatonfüred 30–21-es vereséget szenvedett a Nagy Kornéllal felálló francia Dunkerque vendégeként.

A KEK-ben az FTC-PLER 24–22-re győzött a ciprusi European University Cyprus ellen. Az eredmény csalóka, a zöld-fehéreket nem kényelmesítheti el a kétgólos idegenbeli siker.

A magyarok hétvégi programja
Velux férfi BL, 7. forduló –
B csoport:
Bjerringbro-Silkeborg (dán)–MKB VESZPRÉM, vasárnap 16:50 ó
Kielce (lengyel)–Füchse Berlin (német), vasárnap 15:45 ó

csütörtökön játszották:
Csehovszki Medvegyi (orosz)–Atlético Madrid (spanyol) 29–29 (18–16)

Az állás: 1. Atlético Madrid 12 pont/7 mérkőzés, 2. MKB VESZPRÉM 8/6, 3. Csehovszki Medvegyi 7/7 (207–193), 4. Füchse Berlin 7/6 (181–173), 5. Kielce 4/6, 6. Bjerringbro-Silkeborg 0/6

D csoport:
PICK SZEGED–Köbenhavn (dán), vasárnap 15 ó
Montpellier (francia)–Kiel (német), vasárnap 17:15 ó
Partizan Beograd (szerb)–Ademar León (spanyol) vasárnap 19 ó

Az állás: 1. Köbenhavn 8 pont/5 mérkőzés, 2. THW Kiel 7/5 (160-130), 3. Ademar León 7/6 (187-181), 4. Montpellier 6/5, 5. PICK SZEGED 4/5, 6. Partizan Beograd 0/6

A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

férfi EHF Kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:
Göppingen (német)–TATABÁNYA-CARBONEX, szombat 19:30 ó (az első mérkőzésen: 28–26)
BALATONFÜRED–Dunkerque (francia), vasárnap 18:15 ó (21–30)

férfi KEK, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:
FTC-PLER–European University Cyprus (ciprusi), vasárnap 18 ó (24–22)

Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 44
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!

Blogok

A világ egyik legszebb stadionja helyett inkább egy hangszigetelt arénát épít a Milan, mert azt hiszik, a San Siro a hibás abban, hogy kevés a néző. Hát nem. Ők a hibásak. (Cattania...

Elveszített egy edzőt, elveszíthet szponzort, játékost, pontokat, a pontok által bajnokságot, a nemzetközi kupaszereplés jogát.

Szimbolikus, hogy azon a napon, amikor János Károly spanyol király helyébe a fia, VI. Fülöp lép, a futballvilág királya, a spanyol válogatott is lelépett a trónról. De a királyság...

Közel kell hozni a futballhoz az ifjúságot, a franciák már találtak kreatív megoldást erre.

Már a legnagyobb német sportlap, a Kicker sem tud szó nélkül elmenni Marozsán Dzsenifer parádés játéka mellett. Szepesi György blogja a 21 éves magyar lányról.

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége.