FourFourTwo

FIFA Aranylabda-gála

Messi megint legyőzi Ronaldót?

FFT

Cristiano Ronaldo, Xavi vagy zsinórban harmadszor is Messi lesz a világ legjobb futballistája? Guardiola, Mourinho vagy Ferguson a legjobb edző? Az esti zürichi gálán a női és a férfi Aranylabda mellett a Puskás–díj, és az Év Edzője –díj is kiosztásra kerül. Bemutatjuk minden kategória jelöltjét, szavazzon, ön kinek adná a díjakat!

Zürichben január 9-én este rendezik a FIFA Aranylabda-gálát, ahol a női és a férfi Aranylabda mellett  kiosztják a legszebb gólért járó Puskás-díjat, a legsikeresebb női és férfi csapatokat irányító edzőknek járó díjat a FIFA-Fair Play-díjat, a FIFA Elnöki Különdíjat, és kihirdetik a FIFpro (profi labdarúgók szervezete) álomcsapatát. A gálát 20:15-től a Duna Televízió élőben közvetíti, addig is ismerjék meg közelebbről a jelölteket, s szavazzanak, önök kinek adnák a díjakat!

 

FIFA Aranylabda

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

A tavalyelőtt Puskás-díjat szerző Ronaldo soha nem ijedt meg, ha rekordok megdöntéséről volt szó, s ez így volt 2011-ben is. Tavaly éppen Puskás Ferenc rekordját döntötte meg, a magyar legenda az 1959-60-as idényben 47 gólt szerzett a Real Madrid színeiben. Ronaldo ezt hattal fejelte meg, 53 gólja azt jelentette, hogy körülbelül hetven percenként vette be az ellenfelek hálóját. De elég ez az Aranylabdához?

 

 

Lionel Messi (Barcelona)

Szokványos év volt 2011 Lionel Messi számára, már ami a trófeagyűjtést illeti. A Barcelonával spanyol bajnokságot, spanyol kupát, Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és FIFA Klubvilágbajnokságot nyert. A Barcelona góllövő-örökranglistáján már a második 194 lőtt góllal, s elnyerte az UEFA Legjobb Európai Játékos-díját is. Elnyerheti az argentin 2009 és 2010 után idén is az Aranylabdát?

 

 

Xavi (Barcelona)

A labdabirtoklás királya 2011-ben is folyamatos, állandó jó teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, elévülhetetlen érdemeket szerezve a Barca öt trófeájának begyűjtésében. Kétségtelenül ő a Barcelona motorja, labdatartása és halálos passzai nélkül sokkal nehezebb lenne a katalánok élete. 2011-ben a harmadik helyre lépett fel a spanyol válogatottsági örökranglistán, és Lionel Messivel holtversenyben nyerte el az UEFA Legjobb Európai Játékos-díját.

 

 

Szavazás

Ön szerint szükséges törvénnyel szabályozni a modellek alakját?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cikknek még nincs vége, kattintson a folytatáshoz!

 

 

Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 122
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!

Blogok

A világ egyik legszebb stadionja helyett inkább egy hangszigetelt arénát épít a Milan, mert azt hiszik, a San Siro a hibás abban, hogy kevés a néző. Hát nem. Ők a hibásak. (Cattania...

Szimbolikus, hogy azon a napon, amikor János Károly spanyol király helyébe a fia, VI. Fülöp lép, a futballvilág királya, a spanyol válogatott is lelépett a trónról. De a királyság...

Közel kell hozni a futballhoz az ifjúságot, a franciák már találtak kreatív megoldást erre.

Már a legnagyobb német sportlap, a Kicker sem tud szó nélkül elmenni Marozsán Dzsenifer parádés játéka mellett. Szepesi György blogja a 21 éves magyar lányról.

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége.

Átvette a vezetést a Diósgyőr, ahol jelenleg a stadion 56,57 százalékát töltik meg átlagosan a nézők.