Hazai futball

Gyakorlatilag kiesett a Vasas az NB I-ből

Tolnai Balázs (FFT)

2012. május 11., péntek 19:49
Hiába játszott jobban a Vasas az NB I 28. fordulójának nyitómérkőzésén Pakson, kikapott, és újabb nagy lépést tett az NB II felé.

Amennyiben az első 20 percet nem vesszük figyelembe, akkor remek első félidőt láthattak a nézők. A játékrész zömét a Vasas irányította, amely előbb két Jusuf Dajic lökettel veszélyeztetett, majd a 26. minutumban megszerezte a vezetést. Bradley Hudson-Odoi cselezgetett a bal szélen, felnézett, középre adott, ahol Szatmári Lóránd hibáját követően Bárányos Zsolt fejelt a kapuba. Csernyánszki is elaludt a gólvonalon… (0-1)

Viszont a pofon nem küldte földre a hazaiakat. Az angyalföldi vezető találat után kevéssel Magasföldi József zúdított kapura egy távoli szabadrúgást. A labda a kapufáról az ötösön álló Böde Dániel elé pattant, aki köszönte szépen a lehetőséget és a kapuba helyezett. (1-1)

A kiesés ellen menekülő vendégeket megrázhatta a gól, ugyanis nagyon hamar újabb csapást mért rájuk a Paks. Szabó József beívelését Hrepka Ádám készítette le Bartha Lászlónak, aki egy higgadt csel után mesterien lőtt a jobb alsóba. (2-1)

A fordulás után kinyílt a Vasas és közel állt az egyenlítéshez, ám előbb Gyepes Gábor elől tisztáztak a hazai védők, majd a csereként beküldött Katona Máté bombázott a felső lécre. A főleg védekezésre kényszerült paksiak a 80. percben mozgatták meg újra Ilizi Lubost: ekkor Magasföldi lőtt rá 30 méterről egy szabadrúgást, amit a piros-kékek kapusa vetődve hárított. A 86. percben Katona beadása után Simek Péter elé pattant a labda, ám nagy helyzetben mellé lőtt.

A Paks ráült az eredményre, de a Vasas nem tudta kihasználni a lehetőségeit, így holnap a Pápa és a Kaposvár megpecsételheti az angyalföldiek sorsát.

 

NB I, 28. forduló

Paksi FC-Vasas 2-1 (2-1)

Városi Sporttelep, 1000 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Farkas Balázs, ifj. kormányos Gábor)

 

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Bartha (Vayer 72.), Sifter, Szatmári L. (Sipeki 46.), Magasföldi – Hrepka (Kiss T. 59.), Böde

Vasas: Ilizi – Görgényi, Kovács G., Gyepes, Takács Z. - Hudson-Odoi (Simek 79.), Mehmedagic (Katona M. 67.), Bárányos, Farkas B. – Casal (Szabó B. 59.), Dajic

 

Gólszerzők: Böde (29.), Bartha (31.) ill. bárányos (26.)

Sárga lapok: Bartha (54.), Gévay (90+1.) ill. Görgényi (78.)

 

Tolnai Balázs

Címkék
Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 0
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!

Blogok

A világ egyik legszebb stadionja helyett inkább egy hangszigetelt arénát épít a Milan, mert azt hiszik, a San Siro a hibás abban, hogy kevés a néző. Hát nem. Ők a hibásak. (Cattania...

Szimbolikus, hogy azon a napon, amikor János Károly spanyol király helyébe a fia, VI. Fülöp lép, a futballvilág királya, a spanyol válogatott is lelépett a trónról. De a királyság...

Közel kell hozni a futballhoz az ifjúságot, a franciák már találtak kreatív megoldást erre.

Már a legnagyobb német sportlap, a Kicker sem tud szó nélkül elmenni Marozsán Dzsenifer parádés játéka mellett. Szepesi György blogja a 21 éves magyar lányról.

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége.

Átvette a vezetést a Diósgyőr, ahol jelenleg a stadion 56,57 százalékát töltik meg átlagosan a nézők.