Megjelent a januári FourFourTwo!

FFT

2011. december 10., szombat 10:25

Ez a 130 oldal is egyhónapnyi olvasnivalót ígér, megint lesz társad az unalmas karácsonyi estékre, amikor már eleged van a rokonokból... A magyar FFT 22. lapszáma tartja a megszokott, magas szintet!

Pobuda Alfréd a Los Angeles Galaxy amerikai bajnokcsapatának öltözőjében járt, a „Pacek" rovat vendége a brazil világbajnok Rivaldo. Kristóf Lajos a Fradi-pályáról, Baróczi János pedig Diósgyőrből küldött fantasztikus fotót. A 60 másodperces dossziéban megtudhatjuk, hogy kik a rövidnadrágos sztárok az e havi főszereplő, Verebes József mellett, és összegyűjtöttük a futball tíz legkülönösebb ajándékát a gólkirályi címért járó Polski Fiattól Ian Rush zellercsokráig.

Következnek a meccsek, amelyek megváltoztatták Illés Béla életét, aztán új véleményrovatunk, a „Taccs", amelyben Őri B. Péter ezúttal Vanczák Vilmos 60 válogatottságán szörnyülködik, kiderül továbbá, hogy Gera Zoltán szívesen húz jégeralsót, míg ifjabb Bene Ferenc soha. Állandó jegyzetírónk, Borókai Gábor a stadionépítéseket sürgeti, a Harmadik félidőben Várhidi Péter, Csernus Imre és Nyilasi Tibor okoskodik, többek között arról, miért nincs már közöttünk a '66-os brazilverő csapat többsége. Kölcsönjátékosunk Szabó László, a DigiSport jegyzetírója Szombathy Pál, az „Olvasni akarok" interjúrovatban pedig a kilencvenéves Rozner Győző vall páratlanul gazdag sportvezetői pályájáról.

Felkerestük a Pongrácz-telep és környéke legendás grundjait, Kovács Gergely a Class FM népszerű hírszerkesztő-hírolvasójával, az FFT-rajongó Kőváry „Királylány" Anettel beszélget a VIP-páholyban, a Symbol-törzsasztal most a Fradival új korszakot nyitó Détári Lajosnak jár, a veszprémi Novothny Soma az ügyeletes „Tehetésggyanús". A „Játékoskijáróból" kiderül még, hogy Garami József Békéscsabára utazott Szeged helyett, ezért hiába kereste a csapatát a helyi stadionban, hogy már papírunk is van arról, lesz új Puskás-stadion, hogy gólszépségversenyt hirdet az Interneten az FFT, hogy Németh Krisztián és Koman Vladimir az ősszel többet játszott a válogatottban, mint a bajnokságban, hogy Priskin Tamás utálta a matektanárt és retteg a pókoktól, hogy miként állna fel a Fradi, az Újpest, az MTK, a Debrecen, ha még mindig lenne vasfüggöny, és a legjobbak nem mehetnének külföldre, valamint, hogy Buzsáky Ákos küldte a hónap képeslapját Londonból. Megismerhetik a Crystal Palace madáridomárját, a Stuttgart 2000-es és 2011-es mezét, a Balmazújvárosi Sportegyesület centenáriumi könyvét (kiegészítve az FFT karácsonyi könyvajánlójával) és Ihász Gábor, a tragikusan fiatalon elhunyt futballista-beatzenész pályafutását és egyik híres focis dalát, továbbá az FFT hihetetlen karácsonyi előfizetői akcióját.

A teljes ajánlót ITT olvashatod.