Hazai futball

Gyász

Néma főhajtással emlékeznek a Császárra

LR
hírTV, MNO, MTI
2011. október 31., hétfő 18:30
A Császárról a róla elnevezett stadion székháza előtt állítottak fel egy hatalmas képet, az érkezők ott helyezhetik el mécseseiket, virágaikat.

Este hat óra után kezdődött meg a néma tiszteletadás Albert Flórán emléke előtt. A mestert hétfő hajnalban érte a halál. A 75-szörös válogatott Albert Flórián csütörtökön kórházi beavatkozáson esett át: koszorúérműtétet végeztek el rajta, amely a pénteki közlés szerint minden komplikációtól mentesen zajlott. Vasárnap délután lett rosszul, s az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. Egykori csapattársai, valamint a szakma szerint is fantasztikus labdarúgó volt, aki kivételes képességei mellett hallatlan sportszerűségével is kitűnt társai közül.

Az Albert Flórián Stadionnál folyamatosan gyülekeznek a szurkolók, részvétüket fejezték ki egykori csapattársak és sporttársak is – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója.

A stadionnál megjelentek többsége néma főhajtással emlékezik a Császárra, a jelenlévők gyertyát gyújtanak, sokaknál feltűnik a Fradi-sál is.

A Császárról a róla elnevezett stadion székháza előtt állítottak fel egy hatalmas képet, az érkezők ott helyezhetik el mécseseiket, virágaikat. A labdarúgócsapat teljes kerete, szakmai stábja, valamint az FTC elnöksége – Kubatov Gábor elnökkel – szintén lerótta kegyeletét a székház előtt.

Fotó: MTI


A magyar labdarúgás a legnagyobb ikonját veszítette el – fogalmazott a nap folyamán Kubatov Gábor, az FTC elnöke a klub elnökségi ülését követően az Albert-stadionnál. A Fradi Üllői úti stadionjára fekete zászlót tűztek ki, és többen mécseseket helyeztek el.

Mély megrendüléssel értesültünk róla, hogy életének 71. évében eltávozott közülünk Albert Flórián, a Nemzet Sportolója, az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó – írta hétfői közleményében a Fidesz. Albert Flóránról a nemzetközi sajtó is megemlékezett.

Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 123
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!

Blogok

A világ egyik legszebb stadionja helyett inkább egy hangszigetelt arénát épít a Milan, mert azt hiszik, a San Siro a hibás abban, hogy kevés a néző. Hát nem. Ők a hibásak. (Cattania...

Szimbolikus, hogy azon a napon, amikor János Károly spanyol király helyébe a fia, VI. Fülöp lép, a futballvilág királya, a spanyol válogatott is lelépett a trónról. De a királyság...

Közel kell hozni a futballhoz az ifjúságot, a franciák már találtak kreatív megoldást erre.

Már a legnagyobb német sportlap, a Kicker sem tud szó nélkül elmenni Marozsán Dzsenifer parádés játéka mellett. Szepesi György blogja a 21 éves magyar lányról.

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége.

Átvette a vezetést a Diósgyőr, ahol jelenleg a stadion 56,57 százalékát töltik meg átlagosan a nézők.