Nézhetetlen futballal "hódít" az Európa Ligában a Honvéd

FFT-Benkő Gábor

2012. július 12., csütörtök 22:20, frissítve: péntek 15:06

Az MTK bukása után égetően fontos volt, hogy a Honvéd hozza a kötelezőt, és továbbjusson az albán Flamurtari ellen. Ez összejött, a kispestiek az idegenbeli meccs után itthon is nyertek. A mutatott játék? Na, azt hagyjuk...
Hiába vezetett, az MTK megengedhetetlen hibákat követett el a végjátékban, ezzel tulajdonképpen magát verte ki az Európa-ligából. A Senica fordított, és 3–2-es összesítéssel továbbjutott.

Illetve ne hagyjuk!

Merthogy ez a mérkőzés minden volt, csak nem élvezhető. Holott az ellenfél gyenge volt (még a Honvédnál is gyengébb), éppenséggel úgyis le lehetett volna győzni, hogy közben a szép játékra is ügyelnek a játékosok, ezzel is megtisztelve azokat, akik kimentek a Bozsik-stadionba.

Negyvenöt perc után elkönyvelhettük ugyan egy Honvéd-gólt (és ezzel gyakorlatilag a továbbjutást), de mégiscsak döbbenetes, hogy valamirevaló helyzete sem akadt a hazaiaknak. Az albánoknak is akadt gondjuk a labdával, nekik sem sikerült általában kettőnél többet egymáshoz passzolni (mondjuk volt egy kapufájuk), de miattuk bosszankodjanak Albániában. Minket speciel az bosszantott nagyon, amikor Marshal Mfon Johnson húszméteres lövése a tizenhatossal egymagasságban ment ki az oldalvonalon.

A szünet után sem változott a színvonal: szabálytalanságokat, bedobásokat, elrontott átadásokat láthattunk, aztán Hervé Christian Tchami a meccs összképével teljesen ellentétesen olyan gólt lőtt, amire a FourFourTwo tudósítója is kimeresztette az unalomtól már-már lecsukódó szemét.

Nem ragoznánk tovább: a Honvéd 2-0-ra nyert egy borzalmas mérkőzésen, és továbbjutott. A kispestiek az Európa Liga 1. selejtezőjét sikerrel vették tehát, de a következő körben az Anzsi Mahacskalával találkoznak. A látottak alapján az oroszok akár az ificsapatukkal is elsöpörnék ezt a Honvédot.

Budapest Honvéd- KS Flamurtari 2-0 (1-0)

Összesítésben: 3-0

Bozsik-stadion, 1200 néző. Vezette: Aliyev (azeri)

HONVÉD: Kemenes - Lovric, Ignjatovics, Debreceni, Vidovics - Vernes (Diaby, 71.), Hidi, Ivancsics (Diarra, 84.), Johnson, Tchami (Faggyas, 64.) - Délczeg. Vezetőedző: Marco Rossi

FLAMURTARI: Koliqi - Veliu, Arbëri, Rajovics, Mici - Pezo, Telushi (Cela, 73.), Lena, Memelli - Sosa (Pepa, 70.), Pejic (Kuqi, 84.). Vezetőedző: Shkëlqim Muca

Gól: Vernes (45.), Tchami (57.)

Fotó: MTI