Torres: Nem mindig a jobb nyer; Terry csalódott – nyilatkozatok

FFT

2012. április 25., szerda 08:34, frissítve: szerda 10:50

Fernando Torres szerint nem mindig a jobb csapat nyer, John Terry kicsit csalódott megérdemelt piros lapja után, de büszke csapattársaira.

A Chelsea csatára, Fernando Torres szerint még mindig a Barcelona a világ legjobb csapata – annak ellenére, hogy a londoni csapat kiejtette őket a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A spanyol csatár a vendégek második gólját szerezte a 2–2-re végződött meccsen, így bebiztosítva csapata továbbjutását a hazai 1–1 után.

„Ilyen a futball” – mondta Torres a meccs után. – Nem mindig a jobb csapat nyer. Tudtuk, hogy ezt kell tennünk a Barcelona ellen, bár nem a legszebb taktika volt.

A saját fegyvereinket használtuk, ami végül bevált a két meccsen. A Barca kidolgozta a maga helyzeteit, de nem tudott élni vele, mi pedig az utolsó szalmaszálba kapaszkodtunk Ramires góljával.

Nagyon tiszteljük a Barcelonát, mert tudjuk, hogy övék a világ legjobb csapata.

Két kupadöntőben is érdekeltek vagyunk és harcolunk a negyedik helyért a bajnokságban. Az utolsó pár hét alatt a rossz idényünkből egy igazán emlékezeteset varázsolhatunk.”

----Terry: Jogos volt a piros----

John Terry nagyon csalódott és elnézést kért a csapattársaitól és a szurkolóktól is piros lapja miatt. Terry még 1–0-s Barca-előnynél kapott pirosat.

Terry azután kapott pirosat, hogy hátulról belerúgott Alexis Sanchezbe, de a játékos elmondta, hogy megérti a piros jogosságát.

„Láttam a visszajátszást, nem tűnt valami szépnek, de nem akarok direkt fájdalmat okozni senkinek. Felemeltem a térdemet, amit nem kellett volna hátulról, de remélhetőleg, akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok ilyen.

Csalódott vagyok, de nyilvánvalóan nagyon örülök a srácoknak. Megtették, amit meg kellett tenniük, remek eredményt értek el tíz emberrel. Tőlük már elnézést kértem, de szeretnék ugyanígy tenni a szurkolókkal is.

Egy pillanatra kicsit begőzöltem, de csak magamat akartam védeni, visszanézve jogos volt a piros. Cserbenhagytam a fiúkat, de ez semmit sem von le a teljesítményük értékéből.

Három-négy hónapja senki nem gondolta, hogy ez összejöhet, nagyon örülök. Személy szerint csalódott is vagyok, de a klub megérdemelte a sikert és azt a kis szerencsét is, ami velünk volt eddig a BL-ben és ennek értékéből semmit nem von le az én tettem.”

----Lampard büszke csapattársaira----

Frank Lampard csapattársait dicsérte a Barcelona kiejtése után, elégedett a csapat nem várt, de hihetetlen teljesítménye után.

„Micsoda teljesítmény! Tudom, hogy az emberek a szép focit szeretik, de tíz emberrel így teljesíteni ötven percen át – a végsőkig küzdöttünk.

Hihetetlen lassan ment az idő a második félidőben, de éreztem, hogy ez a mi esténk lehet. Tudtuk, hogy bármikor képesek gólt szerezni, de nagyon eltökéltek voltunk.

Csak akkor nyugodtam meg egy kicsit, amikor Fernando kicselezte a kapust. Nagyon hosszú volt a második félidő, pár évvel ezelőtt is az utolsó pillanatokban kaptuk gólt ellenük, nem lehettünk nyugodtak.

Nem szeretnék arra gondolni, hogy ki nem léphet pályára majd a döntőben, az is mindegy, ki lesz az ellenfél. Két remek csapat kerülhet szembe velünk.”