FourFourTwo

Zöld az út Egervári és a ligaválogatott előtt!

FFT
Forrás: MLSZ
2012. május 04., péntek 21:36
Egervári Sándor minden itthon játszó labdarúgóra számíthat a ligaválogatott következő mérkőzésén.

A szövetségi kapitány az U21-es válogatott elleni meccsen több futballista szerepeltetéséről is lemondott annak érdekében, hogy klubcsapataik ne szenvedjenek hátrányt a ligaválogatott összehívása miatt. A jövő heti, DAC elleni felkészülési meccsen már azok a labdarúgók is rendelkezésre állnak, akik az első összetartásról lemaradtak, így a szakmai stáb teljesebb képet kaphat a válogatottságra esélyes játékosok aktuális formájáról.

- Az áprilisi első edzőtáborral megkezdtük a magyar bajnokságban kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok felzárkóztatását - mondta a kerethirdetést követően Egervári Sándor. ­- Az alapvető célkitűzés az, hogy a kiszemelt játékosokat felkészítsük, felépítsük a nemzetközi szinten való helytállásra, megismertessük őket a csapatjátékunkkal, a szakmai elvárásainkkal, annak érdekében, hogy, ha meghívót kapnak az A-válogatottban, gyorsan beilleszkedjenek, és hasznos tagjaivá váljanak a csapatnak. Az első lépés nem ment zökkenőmentesen, hiszen az U21-es válogatott elleni meccsen két klub játékosainak, alapos szakmai indokok alapján, felmentést adtunk a szereplés alól. A jövő heti találkozón már részt vehetnek azok a kiszemeltek is, akik lemaradtak a múlt hónapban rendezett meccsről, ezért bízunk benne, hogy az ETO-stadionban soron következő nemzetközi mérkőzésen pontosabb képet kapunk az itthon játszók pillanatnyi állapotáról. Előzetes terveinkben az szerepelt, hogy egy másik ország ligaválogatottja elleni mérkőzés szerepelt, és bár erre ezúttal nem volt lehetőség, a dunaszerdahelyiek együttműködésének köszönhetően, így is nemzetközi mérkőzést tudunk játszani, egy más futballkultúrát és játékstílust képviselő csapat ellen.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Csernyánszki Norbert (MVM Paks)
Dibusz Dénes (MATIAS-PMFC)

Védők:

Nagy Zoltán (DVSC-TEVA)
Mészáros Norbert (DVSC-TEVA)
Lipták Zoltán (Újpest FC)
Debreceni András (Budapest Honvéd)
Balogh Béla (Kecskeméti TE)
Korhut Mihály (DVSC-TEVA)

Középpályások:

Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank)
Kulcsár Dávid (FTC)
Egerszegi Tamás (FGSZ Siófok)
Pátkai Máté (Győri ETO)
Varga József (DVSC-TEVA)
Koltai Tamás (Győri ETO)
Szakály Péter (DVSC-TEVA)
Gosztonyi András (Videoton)
Gyurcsó Ádám (Videoton)

Támadók:

Lencse László (Kecskeméti TE)
Nikolic Nemanja (Videoton)
Haraszti Zsolt (FGSZ Siófok)

Szurkolói információk

A jövő szerdai mérkőzésre (Győr, ETO Park, 17.30) a belépés ingyenes. A stadion Keleti lelátója lesz megnyitva a mérkőzésre. Belépni az 1-es út felőli kapun tudnak a hazai szurkolók (és az 'A' - 'G' szektorokból tudják megtekinteni a mérkőzést), míg a vendégszurkolók a Nagysándor József utca felőli kapun (és az 'I'-'H' szektorokban) foglalnak helyet.

Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 1
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!
Puzsér Róbert: A leseket is videobíróval kellene ellenőrizni!

Blogok

A világ egyik legszebb stadionja helyett inkább egy hangszigetelt arénát épít a Milan, mert azt hiszik, a San Siro a hibás abban, hogy kevés a néző. Hát nem. Ők a hibásak. (Cattania...

Szimbolikus, hogy azon a napon, amikor János Károly spanyol király helyébe a fia, VI. Fülöp lép, a futballvilág királya, a spanyol válogatott is lelépett a trónról. De a királyság...

Közel kell hozni a futballhoz az ifjúságot, a franciák már találtak kreatív megoldást erre.

Már a legnagyobb német sportlap, a Kicker sem tud szó nélkül elmenni Marozsán Dzsenifer parádés játéka mellett. Szepesi György blogja a 21 éves magyar lányról.

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége.

Átvette a vezetést a Diósgyőr, ahol jelenleg a stadion 56,57 százalékát töltik meg átlagosan a nézők.