BL és EL

BL-selejtező

Micsoda pech: debreceni öngól a 93. percben

Tolnai Balázs (FFT)

2012. augusztus 01., szerda 19:59
Közel járt a győzelemhez a Debrecen, ám peches volt, így a 93. percben kiegyenlített a BATE Boriszov a Bajnokok Ligája-selejtező első mérkőzésén.

A magyar bajnok az albán Skënderbeu Korcë, a BATE a macedón Vardar Szkopje ellen harcolta ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája selejtezőjének előző körében. Érdekesség, hogy a mérkőzés előtt Fehéroroszországban szinte mindenki biztosra vette, hogy a BATE túljut a Lokin.

A már-már ilyenkor megszokott puhatolózással kezdődött a találkozó. A hazaiak próbálták járatni a remek talajon a labdát, Alexander Hleb igen aktív volt. Látszott, hogyha a debreceni védők egy pillanatra kihagynak, azt a BATE büntetni fogja. Szerencsére Kondás Elemér csapata tanult az albán kiruccanásból, és rendkívül fegyelmezetten védekezett. Fölösleges kockázatot senki sem vállalt.

A folytatásban is rendkívül türelmesen játszottak a hazaiak, akik többet birtokolták a labdát, de nem tudtak fogást találni a Debrecenen. Hiába próbálkoztak felívelésekkel, kényszerítőkkel és egyéni alakításokkal, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Korhut Mihály oldalán, azaz a bal szélen vezette támadásai zömét a BATE, ám a fiatal hátvéd is remekül helytállt.

A hajrában sikerült két nagy helyzetet kialakítania a hazaiaknak, ám előbb Korhut mentett parádésan a tizenhatoson belül becsúszva, majd kevéssel később Verpecz István védett hatalmas bravúrral.

Az első felvonás alapján nem tűnt verhetetlen ellenfélnek a BATE Boriszov, amely az utolsó pillanatoktól eltekintve csak pontrúgások után tudott helyzeteket kialakítani. Mészáros Norbertnek volt két nagyon rossz megoldása, amelyekből könnyedén gólt kaphatott volna a Debrecen. Támadásban viszont semmit sem mutatott a magyar bajnok…

Folytatás a következő oldalon!