BL és EL

Emery: "A Barca tüske az oldalamban”

FFT

2012. szeptember 20., csütörtök 07:25
Pocsékul játszott a Barcelona, Lionel Messi azonban ismét kihúzta a csávából csapatát. Unay Emery még sohasem győzte le a katalánokat.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

„Az a balszerencse jutott osztályrészemül, hogy még sohasem tudtam legyőzni a Barcelonát. De valahányszor ide jövök a csapatommal a Nou Campba, mindig megpróbálom. Tudom, hogy nem lehetetlen, de most már nagyon fájó tüske az oldalamban ez a csapat…” – nyilatkozta Unay Emery, a Szpartak Moszkva baszk mestere, akinek korábban sem az Almeríával, sem a Valenciával nem sikerült ez a bravúr.

Most sem a Szpartak Moszkvával, pedig a Barcelona idénybeli legpocsékabb teljesítményét nyújtotta. A Tello vezető gólja és Messi egyenlítő találata között eltelt órában monoton darálás jellemezte Tito Vilanova csapatának játékát, és a 72. percig úgy nézett ki, hogy otthon – 74 ezer néző előtt – kikap a Barcelona idei BL-rajtján.

Tito Vilanova már mindent megpróbált, bevetette David Villát és Alexis Sánchezt is, már csak a konyhai mosogató hiányzott, míg végül a remekül játszó Tello beadását Messi értékesítette, majd Sánchez beadását befejelte (!) a 169 centis Bolha.

 

 

A Barca a 12. percben elvesztette Gerard Puyolt, egy szöglet után lövéssel próbálkozott az apaság előtt álló védő, de csúnyán rátartottak a jobb lábára, legalább két hétre kidőlt a sorból, és lehet, hogy ki kell hagynia az El Clásicót. (Öröm az ürömben: Piqué kedvese, a kolumbiai énekesnő Shakira hivatalosan is bejelentette a közösségi hálón, hogy gyereket vár, és hogy az apa Piqué.)

A Barcelona Dani Alves, Song, Mascherano, Adriano védőnégyessel játszott ettől kezdve, Puyol és Piqué nélkül nem tudni, mi lesz a közeljövőben.

„Megérdemeltük a győzelmet, de nagyon nehéz mérkőzés volt. Mindig nehéz, ha az ellenfél körömszakadtáig védekezik. Egyszerűen nem volt helyünk” – mondta Messi, aki az utolsó száz hivatalos Barça-mérkőzésén 109 gólt szerzett. És hogy „kedveskedjünk” a Ronaldo-rajongóknak: Messinek 69 BL-mérkőzésen 53 gólja van, Cristiano Ronaldónak 81 BL-találkozón 39.