BL és EL

Európa-liga

Mégis Mahacskalába kell mennie a Honvédnak?

FFT
nso.hu
2012. július 04., szerda 10:14
Az orosz klub fellebbezést nyújtott be az UEFA határozata ellen, mely alapján nem játszhatná Dagesztánban hazai mérkőzéseit.

Mint ismeretes, az UEFA nem ítélte biztonságosnak Mahacskalát, így nem engedélyezte, hogy az Anzsi az Európa-liga második selejtezőkörében saját stadionjában fogadja a Budapest Honvéd-Flamurtari továbbjutóját.

Az Anzsi klubigazgatója, Aivaz Kaziahmedov hivatalos levélben is tiltakozott Michel Platininál, az UEFA elnökénél, mondván, a döntés ellentétes az európai szövetség által képviselt érdekekkel, és a végrehajtó bizottság úgy hozta meg határozatát, hogy egyik tagja sem látogatott el Dagesztánba, szemrevételezni a helyzetet.

„Általában úgy születnek meg ezek a döntések, hogy az UEFA előbb konzultál az érintett ország szövetségével, majd delegációt küld a térségbe, hogy az megvizsgálja a körülményeket. Ez most nem történt meg, és a gyakorlatot aggasztónak tartom. Az Anzsi húsz éve saját stadionjában rendezi meg az orosz bajnoki és kupamérkőzéseket, és még egyetlen súlyos incidens sem történt Mahacskalában – ezért nem tudjuk elfogadni az UEFA határozatát" – idézi Kaziahmedovot a RIA Novosztyi hírügynökség.

(Forrás: nso.hu)

(Fotó: fc-anji.ru)