Bundesliga

Huszti a német élvonal csúcsigazolása

FFT-MTI

2012. szeptember 20., csütörtök 22:20
A Hannover 96 magyar középpályását tartja eddig a Bundesliga legjobb nyári igazolásának a dpa német hírügynökség, amely terjedelmes interjút készített csütörtökön a futballistával.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

A szerző kitér arra, hogy a 29 éves játékost 750 ezer euróért szerezte vissza az orosz Zenittől a Hannover, amelyben Huszti 2006 és 2009 között 81 bajnoki találkozón szerepelt. Ez az összeg hozzávetőlegesen egy százaléka annak, amennyit a szentpétervári klub kifizetett az FC Portónak a brazil válogatott Hulkért és a Benficának a belga Axel Witselért.

A dpa újságírója úgy fogalmaz, hogy „az egyszázalékos futballista” a világ egyik legerősebb bajnokságában három forduló után vezeti a liga kanadai táblázatát két góllal és öt gólpasszal, ráadásul a 2. kör után a Kicker című szaklap, az elmúlt hétvégét követően pedig a bundesliga.de olvasói választották a forduló legjobbjának.

Huszti a Wolfsburg elleni 4–0-s siker alkalmával négy gólpasszt adott, múlt szombaton, a Werder Bremen ellen 3–2-re megnyert találkozón pedig két gólt jegyzett és egy találatot készített elő. Utóbbi mérkőzésen a 93. percben szerzett győztes találata után levette a mezét, kirohant a hannoveri szurkolókhoz, és ünneplés közben felmászott a drukkereket a pályától elválasztó kerítésre, ezért a játékvezető két sárga lappal és a második sárgával automatikusan együtt járó kiállítással büntette.

„A csapat nélkülem is tud futballozni” – nyilatkozta Huszti a dpa-nak, utalva a most vasárnap sorra kerülő Hoffenheim elleni bajnokira, amelyen a piros lap miatti egymeccses eltiltását tölti majd.

„Három évvel ezelőtt megadatott számomra a lehetőség, hogy nemzetközi csúcsklubhoz igazoljak. Azt a szintet akkoriban a Hannover nem érte el. Nem éreztem úgy, hogy kockáztatok, inkább azért mentem Oroszországba, mert olyan egyesület szerződtetett, amelynél nagyszerűek voltak a kilátások” – mondta.

Husztit 2009-ben hárommillió euróért vitte el a Zenit, a Hannover pedig a legjobb pillanatban vásárolta vissza a miskolci születésű játékost, ha úgy tetszik, 2.25 milliót keresett az üzleten.

„Számomra a visszatérés olyan volt, mintha hazajöttem volna – fogalmazott az 51-szeres válogatott futballista, hozzátéve: – Jó érzés, hogy az itteniek közül sokakat ismerek, ez nagyban könnyíti a helyzetemet. A Hannover ráadásul most sokkal jobb, mint korábban volt, legfőképp a kispad erősödött jelentős mértékben, több a jó képességű labdarúgó.”

A Hannover – minden bizonnyal Husztival a kezdőcsapatban – csütörtök este 21.05-től a holland Twente vendége lesz az Európa-liga csoportkörének első fordulójában.

Best of FourFourTwo