Bundesliga

Vége a Bayern sorozatának, nyert a Schalke

Pócza Máté (FFT)

2011. október 23., 19:27
Szezonbeli második vereségét szenvedte el a Bayern, idegenben tudott nyerni a Schalke a Leverkusen ellen.

Meglepetések garmadája érte mindjárt a mérkőzés első félidejében a hannoveri publikumot, számukra a lehető legjobb fajtából. A 12. percben máris foghatták fejüket Mohammed Abdellaoue kihagyott helyzete után, lövése a kapufáról kifelé pattant, és ezt Manuel Neuer is csak nézte.

Nem sokkal később jött a válasz, Toni Kroos iramodott meg szemben a kapuval, és 20 méterről ugyancsak kapufát lőtt. Eddig a pontig egyértelműen a listavezető uralta a mérkőzést, azonban a 23. percben gyökeres fordulatot vettek a történések, Philipp Lahm szabálytalankodott saját tizenhatosán belül Steven Cherundolóval szemben, tizenegyeshez jutott a Hannover, melyet Abdellaoue magabiztosan értékesített.

És a Bayern megpróbáltatásai még korántsem értek véget. 5 perccel később Rafinha szabálytalankodása után Christian Schulz és Jerome Boateng kakaskodott, utóbbi húzta a rövidebbet, Manuel Gräfe játékvezető pedig a piros lapot, a 28. percben emberhátrányba került a Bayern. A csetepaté vélhetően nem marad további szankciók nélkül.

A szünet után aztán olyan történt, amire ebben a szezonban tétmérkőzésen még nem volt példa, Neuer kapujába másodszor betalált az ellenfél, Christian Pander egy megpattanó lövésből megduplázta a Hannover előnyét. Ekkora hátrányba idén még nem került a bajor sztárgárda, mely meglehet a nápolyi döntetlennel végződő hétközi BL-csoportmérkőzés után kényelmesebbre fogta a tempót.

Egy óra játék után aztán felcsillant a remény, Cherundulo második sárga lapját is megkapta, ezzel Boateng sorsára jutott, újra egyenlő elosztásban játszhattak tovább a csapatok. Mindent egy lapra téve támadt a Bayern, de David Alaba 83. percben szerzett gólja csak a szépítésre volt elegendő. Idei második vereségüket szenvedték el a müncheniek, a tabella első helyét azonban megtartották, a hannoveriek győzelmükkel a negyedik pozícióba léptek előre.

Hannover 96 – Bayern München 2–1

Gólszerző: Abdellaoue 23., Pander 50. illetve Alaba 83.

Élénk, ám annál gólínségesebb első félidőt játszottak a csapatok, hacsak Michael Ballack lesről született találatát nem vesszük számításba. A Schalke játszott támadóbb felfogásban és veszélyeztetett többet, de a Leverkusen védelmét nem sikerült feltörni. A szünet után feljavult a házigazdák játéka, de még így is többet támadott a gelsenkircheni alakulat, a gól azonban csak nem akart sikerülni.

Az idő előrehaladtával egyre nyilvánvalóbb volt, hogy egy gól eldöntheti a mérkőzést, nos, ez be is igazolódott, Jefferson Farfán 82. percben szerzett találatára a Leverkusennek már nem volt válasza, így Huub Stevens csapata a BayArenából vihette haza jól megérdemelt három pontját, mellyel felzárkózott a közvetlen élmezőnyhöz.

Bayer Leverkusen – Schalke 04 0–1

Gólszerző: Farfán 82.

Best of FourFourTwo