• 14 °C, időnként felhős
Irigylendő

Ezzel a csodaautóval villog Huszti Szabolcs + fotók

FFT, 2012. július 31., kedd 11:42, frissítve: kedd 13:37
Csodájára jártak Huszti Szabolcs sportautójának a szezonzáró focira összegyűlt játékosok.

Harminckét futballista lármáját törte meg ez az aranyszínű „Batmobil”: a rákoshegyi Bányapark területét annak idején rendszeresen taposták fülsüketítő morajjal pöfékelő munkagépek, de ilyen hangos autócsoda még sosem gurult be a Grund FC sporttelepére.

A Filipovics Vladan vezette menedzseriroda játékosai Buzsáky Ákos pályáján gyűltek össze, és zárták baráti focival a szezont. Fiatal tehetségek várták, hogy magyar sztárjátékosok oldalán szerepelhessenek, de hiába ült tűkön például Radó András (Haladás) vagy éppen Kovács István (Videoton), csak akkor kezdődhetett a meccs, amikor már mindenki a „fedélzeten” volt. Az F-Group-keretből csak Huszti Szabolcs hiányzott már, de az ő érkezésére érdemes is volt várni: a Zenittel kétszeres bajnok válogatott középpályás kövér gázzal, egy fantasztikus sportautó volánja mögött gurult be a parkolóba.

A versenysportból származó technikai megoldásokkal megspékelt McLaren alapját egy szénszálból készült kádformájú elem képezi, amely mindössze 75 kilót nyom. A 3.8 literes V8-as duplaturbós motor 600 lóerős. Állítólag nincs olyan erőforrás a világon, amely egy lóerőre vetítve kevesebb szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként. A kocsi körülbelül három másodperc alatt gyorsul fel százra, és a végsebessége meghaladja a háromszázharmincat.

Aki ott volt, csodájára járt: Huszti pedig készségesen mutogatta, nyitogatta, az őt éve óta gardírozó menedzser fiait, Stefant, Markót és Igort be is ültette a járgányba.

Luxusautó ide, nagyvilági élet oda, Magyarország legkarakánabb labdarúgója megmaradt annak a közvetlen srácnak, aki külföldi karrierje előtt volt. A Vidi Kokója ezt meg is jegyezte:„Huszti Szabi közvetlen, barátságos, a nagyképűség apró jele sem mutatkozik rajta. Magyarország egyik legjobb játékosa, mégis olyan természetesen viselkedett velem, mintha évek óta barátok lennénk. Itt a példa előttem. Most láthattam, hova lehet eljutni.”

Azért ilyen autó vásárlásáról egyelőre Kovács István csak álmodozhat: a McLaren MP4-12C-ből évente ezret dobnak piacra, árából pedig panorámás budai villára is futná…

(Megjelent a FourFourTwo magazin legutóbbi, augusztusi számában.)

 

 

A csodaautóról készült további képekért lapozzon!

---- Oldal címe ----

 

A további képekért lapozzon!

---- Oldal címe ----

 

A további képekért lapozzon!

---- Oldal címe ----


Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása