Hazai futball

Két szurkolóról ma dönt a bíróság

FFT
Boon
2011. október 10., hétfő 10:59
Két személyt vett bűnügyi őrizetbe szombat délután a Nyíregyházi RK – akik a Nyíregyháza–Szeged NB II-es bajnoki meccsre érkeztek többedmagukkal, csakhogy Diósgyőrből.

Már a meccs előtt feszültséget keltettek azzal, hogy az egyik szórakozóhely közelében csoportosulva, és elkötelezettségüket jól hangsúlyozva provokálni próbálták a hazai ultrákat, vagy akiket annak gondoltak. Újabb problémát vetett fel, hogy jegyet vettek a meccsre, a korábbi előéletet ismerve nyilván nem a hazai szektorban szurkolva. Eddig nem is történt semmi törvénytelen, ám a gólzáporosra sikeredett összecsapás végén ismét megpróbáltak a hazai publikummal tettleg kapcsolatba kerülni.

A rendőrség külön nem készült a mérkőzés biztosítására nagyobb erőkkel, ez nem is volt indokolt, a hangos és agresszív csoport viselkedése nyomán megfelelő erővel voltak a megfelelő helyen, és előállítás után őrizetbe vettek két személyt garázdaság miatt. A Nyíregyházi Városi Bíróság ma dönthet sorsukról, a pár évvel korábbi nagyobb kárt okozó incidens után több szurkoló maradt hosszabb rövidebb ideig börtönben. A rendőrség továbbra is következetesen fellép minden rendbontás ellen...

Címkék