Hazai futball

Kinevetteti magát a Loki + Fotó

FFT

2012. július 25., szerda 14:00
Tinilányok pónilovacskákról szóló leveleinek betűtípusát választotta mezfelirataihoz a DVSC. Ráadásul kissé nagyra sikerültek a nevek…

Kétségtelenül jól szórakoztak azok, akik megnézték a fölényes debreceni sikerrel (3–0) végződő BL-selejtezőt, s a meccs élvezeti értékéhez a magyarok mezfelirata is hozzájárult, amelyet lehetetlen volt nem észrevenni.

Comic Sans: alighanem ez, az egyszerű szövegszerkesztő programokban is fellelhető gyermeteg betűtípust választotta ki a DVSC dizájnere, amikor az új mezek feliratait készítették Debrecenben. A kissé tréfás, bohókás font talán Szima Gábor híresen kifinomult humorát dicséri, s az önálló arculatra törekvés egyik első magyar megnyilvánulása a marketingben. Tudjuk, a Real Madrid és a nagy klubok számára évről évre saját betűtípust (!) terveznek, mi több, az olyan nagy futballtornáknak, mint a világbajnokság, szintén saját betűtípusa van.

A Debrecen esetében azonban attól tartunk, hogy ha sikerülne bejutni a BL-be, ott már nem használhatják majd ezeket a kétségtelenül figyelemfelkeltő mezeket, ugyanis ott limitálva van a felirat nagysága, és ezeket a neveket mintha kissé elméretezték volna.

Megkérdeztük a DVSC ügyvezetőjét, Szilágyi Sándort is, aki azt mondta, hogy „A Debrecen mezein található feliratok teljes mértékben megfelelnek az UEFA kritériumainak.” Többet pedig nem kívánt hozzáfűzni a témához.

Lapozz a képért!