• 9 °C, borult
NB I

Büntetőt védett a vészkapus, nyert a Honvéd Fehérváron

FFT, 2012. augusztus 12., 17:27, frissítve: hétfő 07:11
Továbbra is százszázalékos Marco Rossi csapata, amely bravúrgyőzelmet aratott a Sóstói stadionban és vezeti a tabellát. Lovric tizenegyest védett.

Paulo Sousa a múlt héten annak ellenére legjobbjait küldte pályára az Újpest ellen, hogy tudta, hét közben Európa-liga-selejtezőt játszik csapata (a Vidi 3-0-ra nyert a Gent otthonában, és 4-0-s összesítéssel továbbjutott), ezúttal viszont több alapemberét is pihentette. A Debrecen már ráfázott, amikor Kaposvárott második együttesével állt fel, és bár a Videoton vasárnapi tizenegye így is kifejezetten erősnek tetszett, a Honvéd a Rákóczihoz hasonlóan megköszönte, hogy riválisa kulcsjátékosai a padon kezdtek. A kispesti együttes – ahogy azt az első fordulók során – ezúttal is szervezett, tudatos, veszélyes kontrákra épülő futballal rukkolt ki, amellyel szemben nem volt ellenszere a házigazdának. Hiába birtokolta többet a labdát a Vidi, volt mezőnyfölényben, és alakított ki több helyzetet (igazi ziccere ugyanakkor nem volt a piros-kékeknek), a vendégek szereztek vezetést: Délczeg löbbölte be remek ütemben a labdát a védők mögé, az ott érkező Zsivanovics, aki könnyedén belépett Walter elé, kilőtte a hosszú sarkot.

A második félidőben három „klasszisát”, Nikolicsot, Gyurcsót és Oliveirát is becserélte az utolsó húsz percet már a lelátón töltő Sousa (a portugál trénert Szabó játékvezető kiállította, holott az edző az erre kijelölt területen adott utasításokat saját játékosának), ám ők sem hoztak változást.

A ráadásban pedig elképesztő jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők: a hosszabbítás második percében ugyanis Torghellét buktatta Kemenes kapus, amiért ő a második sárgáját, a Vidi tizenegyest kapott.

Nikolics büntetőjét a magát vészkapusnak kijelölő Lovric hatalmas bravúrral védte!

 

A Honvéd újabb nagy skalpot gyűjtött be, Marco Rossi pedig továbbra is hibátlan a magyar bajnokságban – a Kispest három forduló után vezeti a tabellát.

Videoton–Bp. Honvéd 0–1 (0–1)

G.: Zsivanovics (11.)

fotók: Takács József

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés