Hazai futball

Reakció

Sousa ízekre szedi a "hazudós" László Csabát

FFT
Forrás: vidi.hu
2012. augusztus 06., hétfő 18:22
A litván válogatott kapitánya a Harmadik Félidőben mondta azt, hogy személyes ismerőse a Videoton edzőjének, és közben a tévén keresztül adott tanácsot a portugál mesternek. Nos, a válaszra sem kellett sokáig várni: Sousa nyilatkozatából kiderül, aligha találkozott László Csabával, akivel akkor beszélt telefonon, amikor az erdélyi tréner kérte, ajánlja be a Swansea vezetőségének...

László Csaba is vendége volt a Harmadik Félidő vasárnap esti műsorának.

 

Arról emlékezhetünk a litván válogatott szövetségi kapitányára, hogy előbb Lothar Matthäus segítője volt a válogatottnál, majd a Fradi edzője lett – amely csapat kispadján először a zöld-fehérek Sopron elleni kupadöntőjén arra biztatta játékosait, hogy törjék el a rivális futballisták lábát, de sokakban az a kép is élénken élhet, amikor a Ferencváros egyik kínos eredménye után ott zokogott a kispadon, és a szurkolók vigasztalták.

 

 

László Csaba megosztotta a magyar közvéleményt magyarországi pályafutása alatt, igyekezett magát mindig pozitív színben feltüntetni, holott akik ismerik „előéletét”, tudják: noha azt híresztelte, hogy a Borussia Mönchengladbach utánpótlás-igazgatója volt, valójában az egyik U-csapat edzőjének munkáját segítette, miközben a helyi autógyárban dolgozott.

 

Skóciában viszont tényleg sikeres karriert futott be, bár nem elsősorban azért maradt meg a Hearts-hívek emlékezetében, mert harmadik helyre vezette a gárdát, és az év edzőjének is megválasztották, hanem azért, mert folyamatosan konfrontálódott – ellenféllel, játékvezetővel saját klubjának tulajdonosával került rendszeresen konfliktusba.

Ezért furcsa, hogy vasárnap többek között arról is beszélt a futballműsorban, hogy egy külföldi edzőnek azonosulnia kell a közeggel és törekedni arra, hogy elfogadja a helyi viszonyokat. Hangsúlyozzuk, bárhol is tevékenykedett, forrt körülötte a levegő!

 

„Aki tiszteletet ad, csak az várjon tiszteletet. Tisztelned kell tehát azt a közeget, amibe kerülsz! Ne egy emberhez alkalmazkodjon több millió ember, hanem az egyénnek kell alkalmazkodnia a több millióhoz.”

Mindezt Paulo Sousa magyarországi munkája kapcsán mondta, amely véleményt a műsorvezető mindenáron ki akarta szedni belőle. Mi több a provokáció olyannyira sikeres volt, hogy a litván kapitány tanácsot is adott a Vidi mesterének.

„Azt tanácsolnám Paulónak, hogy egy kicsit változtasson. Egy picit jobban oda kell figyelnie a magyar közegre. Mi nem vagyunk olyan rossz edzők, emberek és futballisták. Ez a közeg van, ebben kell neki is a legjobb eredményeket elérnie” - mondta, majd nyomatékosította: jól, személyesen ismeri Sousát.

 

Nos, hétfőn a Videoton edzője megcáfolta mindezt: Sousa nyilatkozatában elárulja, sosem találkozott a litván kapitánnyal, pusztán telefonon beszélt vele, akkor, amikor László Csaba arra kérte, ajánlja be a Swanseahoz…

Lapozz Sousa válaszért!