La Liga

A mámor éjszakája előtt a Real Madrid

Tóthpál Zoltán (FFT)

2012. május 02., szerda 08:34
Egy győzelemmel vagy egy Barcelona-vereséggel ma este bajnok lehet a Real Madrid, amely 2008 után érhet újra révbe Spanyolországban.

Története 32. bajnoki címére készül a Real Madrid, és hacsak valami irdatlan nagy csoda nem történik, már csak az a kérdés, mikor lesz ünneplés a Cibeles téren: ma, néhány nappal később, vagy legrosszabb esetben a Mallorca elleni utolsó bajnokit követően.

Még egy győzelem vagy egy váratlan Barcelona-bukta – ennyire van szükség a Real Madrid újabb bajnoki címéhez, tehát ha ma este az Athletic Bilbao otthonában nyerni tud José Mourinho csapata, a reggeli órákat máris százezrek társaságában töltheti Madrid impozáns főterén. A másik, ugyancsak nem esélytelen lehetőség, hogy a harmadik helyre törő Málaga meglepetést okoz a Barcelona otthonában, és ezzel függetlenül a bilbaói meccs végkimenetelétől, előrehozza a fővárosiak ünneplését.

A Cibeles tér ünneplőben, éjfélre várják a szurkolókat

Az biztos, hogy egyik csapat sem számíthat könnyű kilencven percre: a Bilbao fogadkozik, és hazai pályán amúgy is mindenkire életveszélyes, a Málaga pedig főleg az elmúlt hetekben bizonyította, hogy a Real Madrid és a Barcelona kettőse után jelenleg talán a legjobb formában lévő spanyol együttes. Ha úgy tetszik, a „másik liga” lehetséges bajnoka, merthogy a spanyolok szerint a Real Madrid és a Barcelonát leszámítva a többi csapat vetélkedését teljesen külön kell értékelni.

Az Athletic Bilbao a bajnokságban mostanában valamivel visszafogottabb teljesítményt nyújtott, de a játékosokat fűtheti, hogy néhány hónapja a Real Madrid vezetése nem tette szabaddá a Bernabéu-stadiont a spanyol Király-kupa döntőjére, annak ellenére, hogy bilbaói és barcelonai részről is érkezett megkeresés. Hivatalosan munkálatok folynak majd a stadionban, a rossz hangok szerint a klub csak nem szerette volna, hogy éjszaka baszkok és katalánok lepjék el a fővárost.

Mourinho majdnem a legerősebb kezdőcsapatát küldheti pályára a bilbaói katlanban, egyedül az eltiltás miatt hiányzó Ángel di María távolmaradását kell valahogy megoldani.

Bármi is lesz ma este, a kései kezdés miatt a Cibeles téren hajnalban még nem lesz szervezett ünneplés, persze a szurkolók kivonulhatnak majd a főtérre. A Real Madrid játékosai a viszonylag nagy távolság miatt csak hajnali három körül érnek vissza Madridba, ezután pihennek egy kicsit, majd a reggeli órákban csatlakoznak a tömeghez – feltéve, hogy lesz ok az ünneplésre.

Best of FourFourTwo