La Liga

A Real egy hármassal feledtette a BL-buktát

FFT

2012. április 29., 13:57
Már nagyon a horizonton a Real Madrid 32. bajnoki címe, miután a Sevilla csak egy félidő erejéig tudott megfelelően ellenállni a hazai rohamoknak, de akkor is ügyetlen volt a kapu előtt. A vége sima 3–0, a madridiak már ma este ünnepelhetnek, ha a Rayo Vallecano legyőzi a Barcelonát.

A korai kezdés ellenére egyáltalán nem kezdtek fáradtan a csapatok, az egész félidőt folyamatos játék és sok esemény jellemezte: valamivel jobban kezdett a Sevilla, öt perc játék után azonban szemmel látható fölénybe került a Real Madrid. A hazaiak egymás után három gólhelyzetet hagytak ki, mígnem a 19. percben egy ügyes kombinációs játék végén Cristiano Ronaldo lapos lövése utat talált a Sevilla kapujába. 1–0

Később a vendégek pillanatai következtek, a Real Madrid védelme több esetben sem állt a helyzet magaslatán, és ez majdnem az egyenlítést vonta maga után: először Jesús Navas majd Álvaro Negredo került helyzetbe, de mindkét játékos rossz megoldást választott és elrontotta a gyakorlatilag tiszta lehetőséget.

Az első félidő végén újra a Real Madrid akarata érvényesült, a 36. percben Cristiano Ronaldo egy közvetett szabadrúgás után forgácsolta szét a kapufát, nem sokkal később pedig Karim Benzema is helyzetbe került, az újabb gól azonban elmaradt.

A szünet után már jóval nyilvánvalóbb volt a Real Madrid fölénye, és ez idővel gólokban is megmutatkozott: a 48. percben már két góllal vezettek a hazaiak, egy belőtt labda után Benzema jól támadta a labdát, ami némi szerencsével a sípcsontjáról vágódott a kapu közepébe. 2–0

Négy perccel később végleg eldöntötte a három pont sorsát a „királyi gárda”, ezúttal a kontratámadás vezetett eredményre, a nagy lendülettel érkező Benzema pedig csukafejessel szerezte meg saját maga második, csapata harmadik találatát a meccsen. 3–0

A gól után néhány másodpercig még reklamáltak a Sevilla-játékosok, az egész ellentámadás ugyanis egymás után két vitatott jelenettel indult, de sem Marcelo, sem pedig Xabi Alonso vélt szabálytalanságát nem szúrta ki a játékvezető.

Hirdetés

Ezután már semmi nyitott kérdés nem maradt, a Real Madrid jobb koncentrációval még szerezhetett volna újabb gólokat, de a laza 3–0 és a közelgő bajnoki cím alighanem bőven kielégítette a hazai szurkolókat, akik a meccs utolsó perceiben már bátran énekelhették a győzelmi indulókat.

Real Madrid–Sevilla 3–0 (1–0)
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (19.), Benzema (48., 52.)

Best of FourFourTwo