La Liga

Fernango Gago

A Valenciára sózta koloncát a Real Madrid

FFT

2012. július 20., péntek 08:00
Végre megszabadult Fernando Gagótól a Real Madrid! Az argentin középpályás a következő négy évben Valenciában futballozik. Ha egyáltalán befér a csapatba. Nem biztos.

Furcsa módon a Valencia fantáziát látott a Real Madrid történetének egyik legrosszabb játékosában, Fernando Gagóban, aki ma várhatóan aláírja szerződését új csapatában.

Gago egyébként 38-szor játszott az argentin válogatottban is (ez is érthetetlen lehet azok számára, akik látták, milyen teljesítményt nyújtott korábban Madridban...), a Realhoz pedig még 2007-ben, ahol 92 mérkőzésen egy gólt szerzett. Kész csoda, hogy ilyen sokszor szerephez jutott, mert csupán futóteljesítményével tudott kitűnni, mással nem. Szerelőkészsége átlagon aluli (pedig védekező középpályás a posztja), és többnyire rossz ütemben érte utol az ellenfeleket is, így gyakran volt szabálytalan. A labdákat előszeretettel adta oda - az ellenfélnek.

Tavaly az AS Romában játszott kölcsönben, de ott sem váltotta meg a világot, az a szint is erős volt neki, így visszapasszolták José Mourinhónak, aki alig várta, hogy megszabaduljon a kolonctól.

Valenciában ma orvosi vizsgálaton esik át, és ha megfelel, akkor négy évig játszik a tengerparti városban. Ha időközben nem adnak túl rajta.

Érdekesség, hogy a La Ligában a Real Madrid és a Valencia már az első fordulóban összecsap.

Best of FourFourTwo