La Liga

Díszsorfal a Real Madridnak, tét nélküli derbi Barcelonában

FFT

2012. május 05., szombat 15:13
A bajnoki cím már eldőlt, de hátul még nagy lökdösődés várható a spanyol bajnokságban: két kieső már biztos, az év harmadik nagy vesztesét pedig egyelőre csak sejthetjük.

A szokásoknak megfelelően ettől a fordulótól már egy időben rendezik az összes csapat találkozóját, így ami az első két helyezettet illeti, ezúttal a Real Madrid és a Barcelona is 21 órától fog pályára lépni: feleslegesen már egyik csapatnak sem kell aggodalmaskodnia, a madridiak bajnoki címe biztos, így a Granada otthonában legfeljebb a presztízs forog kockán Cristiano Ronaldóék számára.

Annál többet veszíthet viszont az ellenfél: az újonc Granada két fordulóval a vége előtt matematikailag még kieshet az élvonalból, igaz ehhez az kell, hogy Pintér Ádám csapata, a Zaragoza a fennmaradó találkozói közül mindet megnyerje. A nem kieső helyen lévő, de potenciálisan veszélyeztetett csapatok közül sokkal kellemetlenebb helyzetben van a Rayo Vallecano, és papíron a Villarreal sem dőlhet hátra.

A Real Madrid bár már megnyerte a bajnokságot, feltehetően nem fogja leadni a pontokat ellenfelének, már csak azért sem, mert némi motiváció azért még maradt a szezon hátralévő részére: egyrészt, amennyiben a Granada és a Mallorca ellen is begyűjti a három pontot Mourinho csapata, eléri a száz pontot a bajnokságban, másrészt Cristiano Ronaldo szeretne gólkirály lenni, amire nyilván csak akkor van reális esélye, ha a társak sem lesznek komolytalanok.

A Barcelona egy dolog miatt biztosan nem könnyelműsködheti el az Espanyol elleni városi rangadót: Pep Guardiola edzőként utoljára vezeti csapatát hazai pályán, így túl azon, hogy egy barcelonai rangadó mindig tartogat különlegességet, a mester búcsúztatása miatt is megéri leülni a képernyők elé. És persze itt is játszik egy kisebb motivációs faktor: Messi legalább a góllövőlistán szeretne az élen végezni, azaz a világ két legjobb játékosa között ebben a fordulóban is folytatódhat az egyéni vetélkedés.

A 37. forduló párosítása:
Zaragoza–Racing Santander
Athletic Bilbao–Getafe
Mallorca–Levante
Granada–Real Madrid
Sevilla–Rayo Vallecano
Barcelona–Espanyol
Sporting Gijón–Betis
Atlético Madrid–Málaga
Valencia–Villarreal
Osasuna–Real Sociedad

Valamennyi találkozó 21 órától kezdődik.

Best of FourFourTwo