La Liga

Szócsata a sorsolás után

Egymásnak esett a Real és a Barca képviselője

FFT
Forrás: Marca
2012. július 10., kedd 17:40
A Barcelona szóvivője nem értett egyet Mourinho felmentésével, a Real Madrid nem hagyta magát és visszaszólt. Avagy a két óriás között továbbra sem csitulnak az indulatok.

Mint azt korábban már megírtuk, délután megtartották a spanyol bajnokság következő szezonjának sorsolását, ám már ez előtt tudni lehetett: a szövetség eltörölte José Mourinho és Tito Vilanova eltiltását, amit mindketten a két csapat legutóbbi Szuperkupa-meccsén szedtek össze.

Akkor a Real Madrid edzője indulatosan belekapott Vilanova szemébe, állítólag azért, mert az akkori Guardiola-segítő provokálta. A szövetség elsőre kiszabta az eltiltást, most azonban visszavonta azt, így Mourinho és Vilanova is leülhet a kispadra augusztus végén.

A sorsolás után kisebb nyilatkozatháború vette kezdetét, ezúttal a Barcelona volt aktívabb: „Egy bocsánatkérés miatt még senki nem lesz ártatlan, mindenesetre ennek hiányában az lehet a benyomás, hogy minden folytatódhat ugyanúgy” – kritizálta Mourinho viselkedését Toni Freixa, a Barcelona szóvivője.

Hozzátette, nem érti a szövetség döntését, szerinte a büntetés járt volna a portugál edzőnek: „Nagyon nem tetszik ez a döntés, rossz példát mutat a labdarúgásról. Ez a cselekedet nem maradhatna büntetlenül” – folytatta.

Később Emilio Butragueno, a Real Madrid kapcsolatfelelőse válaszolt Freixa nyilatkozatára: „A Barcelonának voltak más esetei, más szezonokból. Mi akkor nem mondtunk semmit” – fogalmazott az egykori spanyol válogatott labdarúgó, majd elsétált a helyszínről.

Ha kíváncsi vagy a két edző legutóbbi balhéjára, lapozz tovább!

Best of FourFourTwo