La Liga

Szabad az út Madridba?

Eldőlt: Neymar nem kell a Barcelonának

FFT

2012. augusztus 07., kedd 11:15
Tito Vilanovának nincs szüksége Neymarra! Az aktuális brazil csodagyereket egy éve az összes európai topklub kerülgeti, de a Barca most kiszállt a versenyfutásból. Lehet, hogy mégis a Real Madridba igazol a támadó?

Tito Vilanova Pep Guardiola segítője volt az elmúlt években, és akik ismerik ők, azt mondják: ugyanazt az utat járja majd, mint elődje. Nos, ebben nyilván nem tévednek, de immár az is egyértelmű, hogy Vilanova önállú akarattal és szilárd elképzelésekkel vezeti majd a Barcelonát.

Például cseppet sem ragaszkodik Guardiola peremembereihez, akiket az előző edző kedvelt, így Ibrahim Affelay és Cristian Tello is hamarosan távozhat a klubtól. Azonban Vilanova nem csak elküld játékosokat, hanem mások elől le is zárja az odavezető utat.

Hirdetés

Egy éve határozza meg a nemzetközi átigazolási piac híreit, hogy a Santos csodagyereke, Neymar vajon melyik spanyol topklubnál köt majd ki. Angol és olasz klubok is vinnék persze a brazil játékost, de igazából a Real Madrid és a Barcelona versenyfutása ez. A jelek szerint már csak az előbbié, ugyanis Vilanova - az AS szerint - kijeletette: nem kell neki Neymar.

Az edző ezt azzal indokolta, hogy David Villa visszatérésével így is bombaerős a katalánok támadószekciója, ahol nem lehetne helyet szorítani a jövő (vélhetően) első számú csillagának.

Mindez azt jelenti, hogy a Real Madrid esélyei tovább nőttek a Neymar megszerzéséért folyó küzdelemben.

Best of FourFourTwo