La Liga

Bejelentés

Megy, vagy marad? Guardiola ma dönt!

FFT

2012. április 27., péntek 07:20
Ha meghosszabbítja szerződését, korlátlan hatalmat kap az edző Barcelonában, mi több, a fizetéséről is maga dönthet.

A Barcelona  délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatót tart, amelyen Sandro Rosell elnök és Pep Guardiola vesz részt. A találkozó apropója az, hogy a vezetőedző – azt követően, hogy reggel csapatát tájékoztatja a döntéséről – a sajtóval is közli, marad-e a klubnál.

A Barcelonával ezidáig három spanyol bajnokságot, és három Spanyol Szuperkupát, egy Király-kupát és két-két Bajnokok Ligáját, valamint klubvilágbajnokságot nyerő Guardiolát az utóbbi hetekben az Interrel hozták hírbe, de korábban a Chelsea-nél is felvetődött a neve – talán ez is szóba került azon a Rosell-lel történt négyszemközti randevún, amelyre éppen a Chelsea elleni párharc után került sor.

Az El Mundo Deportivo értesülései szerint a klubvezetőség mindent megtesz a szerződéshosszabbítás érdekében: korlátlan hatalmat biztosítana a trénernek, és arra is felhatalmazná, hogy saját maga határozzon fizetéséről...

As ajtó szerint ugyanakkor a Barcelona elnöksége a sikeredző pótlásán is gondolkozik: amennyiben Guardiola megy, az eddig az Olympiakosznál dolgozó Ernesto Valverde, a Chelsea-től az idény közben menesztett André Villas-Boas, vagy Laurent Blanc francia szövetségi kapitány lehet a Barca új mestere.

Best of FourFourTwo