La Liga

Figo váltja Zidane-t az igazgatói poszton?

Hoppá! Mourinho a Barcelona védőjét akarja

FFT

2012. május 24., csütörtök 20:45
Néhány játékosát marasztalja, néhánytól pedig megszabadulna José Mourinho. A Real Madrid vezetőedzője a szezon végén sem kezdte meg a vakációt. Ehelyett már a jövő évi kereten dolgozik.

José Mourinho egyelőre vár a jól megérdemelt szabadságával. A spanyol bajnokságot nyert Real Madrid vezetőedzője már most azon fáradozik, hogy kialakítsa együttese jövő évi keretét, azt, amellyel megcélozhatja a Bajnokok Ligája trófeáját.

Mourinho először is néhány olyan játékost próbál maradásra bírni, akik az előző idényben elégedetlenek voltak a helyzetükkel. Elsősorban ilyen Gonzalo Higuaín, aki Karim Benzema mögött egyértelműen a cserecsatár szerepkörére kárhoztatott. Más kérdés, hogy amikor lehetőséget kapott, mindannyiszor élt vele, húsznál is több gólt lőtt a szezon során. Antonio Adánt, Iker Casillas cseréjét is marasztalja Mourinho. A hírek szerint egyébként mindkét futballista nyitott arra, hogy továbbra is a Real Madridban játsszon. Adán a Király Kupában számít több lehetőségre, az argentin támadót pedig „nélkülözhetetlennek” nevezte Mourinho, ami állítólag hízelgett Higuaínnak.

Lassana Diarra már tavaly is menni akart, aztán Mourinho rávette, hogy maradjon. A francia középpályás most megint lelépne, de a forgatókönyv nem változott: edzője még mindig ragaszkodik hozzá.

Ricardo Carvalho és Hamit Altintop azonban bizonyosan távozik. Utóbbi miatt Mourinho ma délelőtt Törökországba utazott, hogy véglegesítse Fatih Terimmel és a Galatasarayjal a játékos átigazolását.

Igazolni is akar persze Mou.

Az egyik spanyol lap szerint nem mást, mint a Barcelona fiatal védőjét, Montoyát szemelte ki magának. A katalán bekket az edző Arbeola alternatívájának szánja a jobb oldali hátvéd posztján. Július 1-ig „csupán” 12 millió euróért kivásárolható lenne a szerződéséből, de tekintve, hogy a Barcelonáért dobog Montoya szíve, finoman szólva is kétséges, hogy elfogadná-e a Real Madrid amúgy megtisztelő hívását.

Végül egy nem kevésbé izgalmas hír, ami talán csak pletyka: külföldi lapinformációk szerint Mourinho új sportigazgatót szeretne, méghozzá Luís Figót. A gond az, hogy ezt a posztot jelenleg nem kisebb legenda tölti be Madridban, mint Zinedine Zidane…

Best of FourFourTwo