La Liga

La Liga - 15. forduló

Ismét Soldado mentette meg a Valenciát

FFT

A Valencia támadója ezúttal csereként lépett pályára, de így is győztes gólt szerzett az Espanyol ellen, a spanyol bajnokság 15. fordulójának szombati meccsén.

Az első félidő a Valencia számára kezdődött jobban, a hatodik percben Tino Costa tizenegyesből talált az Espanyol kapujába, ezután viszont sokáig nem tudtak gólt szerezni a csapatok. A fordulás után a vendégek kezdtek el veszélyesebben futballozni, a 68. percben Héctor Moreno az ötösnél lekezelt egy labdát, majd estében 1-1-re alakította a találkozó állását.

A következő percekben mindkét csapat látványosan felvállalta a nyílt játékot, a döntetlenre az amúgy esélytelenebb Espanyol sem akart ráülni. Mindkét együttes ígéretes támadásokat vezetett, a győztes gólt azonban a Valencia szerezte meg: a 80. percben: Roberto Soldado kiszorított pozícióból, tanítani való mozdulattal fejelt a vendégek kapujába, Cristian Álvarez hiába nyúlt meg a levegőben, nem tudta kiütni a labdát.

Az utolsó percekben vitatott jelenet játszódott le a Valencia kapuja előtt, egy beívelés után a labda talán Mehmet Topal kezére pattant, ám hiába tiltakoztak hevesen a barcelonaiak, a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A többszöri visszajátszások egyébként inkább amellett tanúskodtak, hogy korrekt ítélet született.

Később már nem volt helyzete a végig jól játszó Espanyolnak, a Valencia otthon tartotta a három pontot, de a mutatott játékkal nem feltétlenül lehetett elégedett.

Valencia – Espanyol 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Tino Costa (6. – büntetőből), Soldado (80.) ill. Moreno (68.)

Best of FourFourTwo