La Liga

Néhány méterre volt Florentino Péreztől

Magyar ember a Real elnöki páholyában! + Fotók

FFT-Tóthpál Zoltán

2012. június 09., szombat 11:00
Saját névtáblát kapott, néhány méterre volt Florentino Péreztől – Dévai Márk Sebastiannak egy életre szóló élmény volt a vasárnapi, Real Madrid–Manchester United öregfiúk találkozó.

A 30 éves Márk a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület elnökeként kapott meghívót a jótékonysági találkozóra, és ha már ott volt, persze kihasználta az alkalmat: elbeszélgetett az egyik legismertebb spanyol sportújságíróval, Tomás Ronceróval, a legjobb helyről készített fotókat, és láthatta azt, amit az FFT helyszíni tudósítója is megírt néhány nappal ezelőtt: Zidane még mindig ugyanúgy bánik a labdával, mint jó tíz évvel ezelőtt, és Figo hanyag eleganciáját is megirigyelhetné bárki a maiak közül.

Szurkolói honlap már évek óta működik, hivatalosan regisztrált egyesülete azonban csak 2009 óta van a Real Madridnak Magyarországon. A klub létszáma szépen gyarapodott az elmúlt időszakban, jelenleg pontosan 143 tagot számlál. Célja, hogy összefogja a hazai Real-szurkolókat, közös meccsnézéseket és egyéb közösségi programokat szervezzen. Taggyűléseket is folyamatosan tartanak, az aktuális kérdéseket a budapesti Sugar Bowling Pubban vitatják meg, ez a Márk által vezetett egyesület törzshelye

Budapesten járt középiskolába, majd üzleti főiskolát végzett, ugyanitt – később úgy hozta az élet, hogy Spanyolországba került, itt mindmáig az egyik jól menő cég megbecsült alkalmazottja.

Mondani sem kell, hogy tökéletesen beszél spanyolul, így nem jelentett számára gondot, hogy ismeretekre tegyen szert a Real díszes elnöki páholyában és néhány barátságot is kialakítson. Ott, ahová csak az igazán kiváltságosak és szerencsések tehetik be a lábukat.

Az FFT tudósítójának Márk elmondta: meglepődött, hogy az elnök társaságában szurkolhatott csapatának, mivel korábban még sosem járt itt – bár évek óta folyamatosan látogatja a Real Madrid hazai meccseit, és bérlete is van.

Öltönyben érkezett, így találkozott a „királyi gárda” klubvezetőivel, és a bennfentes sportújságírókkal.

Lapozz tovább, és nézd meg, milyen névjegykártyát kapott Márk a Bernabéuban!

Best of FourFourTwo