La Liga

Zászló a hazai meccseken

Magyar színek a futball madridi templomában + Fotó

Tóthpál Zoltán (FFT)

2012. augusztus 06., hétfő 20:00
Bejegyzett magyar szurkolói klubja már van a Real Madridnak, zászló azonban eddig nem volt – legalábbis olyan, ami a Bernabéu-stadionban lett volna kifeszítve. Na, most már ez is múlt idő!

A Dévai Márk Sebastian vezette szurkolói klub 2009-ben alakult meg, és ezzel az első olyan hazai egyesület lett, amelyet hivatalosan is elismertek a Real Madridnál. Ez nagy szó volt akkor, mert ezt megelőzően erre csak kísérletek voltak, noha Puskás Ferenc neve nem csak Magyarországgal, de a Real Madriddal is egybeforrott.

Így hát, ha Egyenlítői-Guinea, Kína vagy Irán tudott indítani egy hasonló klubot, nekünk magyaroknak pláne kötelességünk volt ezt megtenni. Hiába, Puskás neve kötelez.

Jelenleg a tagok száma bőven meghaladja a százat, a legaktívabbak folyamatosan, lelkesen szervezik az összejöveteleket és a taggyűléseket – minden jegyezve van, tényleg ügyes a szervezés.

Íme, a magyarok zászlaja


Az egyesület logójára a szigorú jogi megkötések miatt nem kerülhetett a Real Madrid címere, és Puskás Ferenc nevének felvételét sem engedélyezték a spanyol illetékesek. Gondolkodniuk kellett, míg megszületett az aktuális verzió: az egyesület címerét piros-fehér-zöld színű koszorú fogja közre, a középpontban a szurkolói klub spanyol megfelelőjének három kezdőbetűje olvasható: P, M, H – azaz Pena Madridista Húngara.

Mostantól zászló is lesz, ez volt a klubtagok következő ötlete: a Bernabéu-stadionban fogják kifeszíteni a Real Madrid hazai meccsein, fehér alapon, a koszorúba öltöztetett trikolór jól látható lesz a szurkolói klub logója körül.

A drapéria a Real Madrid első hazai bajnokiján, a Valencia elleni meccsen debütál és a déli szögletzászló felé kell majd keresni, ott lesz a helye kezdetben.

Címkék

Best of FourFourTwo