La Liga

Rekord

Messi már Kubala előtt jár

FFT
Forrás: Sport TV
2012. augusztus 12., 11:55
Az argentin világsztár a Dinamo Bukarest ellen megszerezte a 275. gólját Barcelona-mezben, és ezzel a tét-, illetve barátságos mérkőzéseken szerzett gólok tekintetében megelőzte Kubala Lászlót.

Lionel Messi hosszú idő után először tudott végigdolgozni egy felkészülési időszakot, ennek eredményeként öt góllal karrierje legjobb előszezonját zárta, egyszersmind ebben az időszakban ő lett a katalán csapat házi gólkirálya. Az argentin támadó három gólt lőtt a Raja Casablancának, majd egyszer-egyszer talált be a Paris Saint-Germainnek és szombaton a Dinamo Bukarestnek.

A Romániában szerzett gólja statisztikai szempontból is fontos volt, hiszen ezzel megelőzte Kubala Lászlót az egyik örökrangsorban. Ha a tétmeccseket és a barátságos mérkőzéseket is figyelembe vesszük, akkor a szombati volt Messi 275. gólja Barca-mezben, míg a klub történetének egyik legnagyobb volumenű futballistája (ne feledjük, Kubala miatt "húzták fel" a Camp Nout!) 274 góllal zárt. Messi ezzel az örökrangsor negyedik helyén áll, és ha olyan idényt fut, mint a 2011–2012-es volt, akkor még ebben a szezonban feljön a második helyre, hiszen César Rodríguez (291 gól) és Josep Samitier (326) is belátható távolságra van tőle. Az élen Paulino Alcántara (369) áll, az ő megelőzéséhez Messi-tempóban két évre lesz szükség… Tétmérkőzéseken már most az argentin a Barcelona történetének leggólerősebb labdarúgója.

Best of FourFourTwo