La Liga

Sosem fogja elfelejteni a Sporting egykori edzőjét

Mourinho megható levélben búcsúzott

FFT
Forrás: Real Madrid
2012. június 07., csütörtök 13:20
Amint kiderült, hogy elhunyt a kolléga, José Mourinho megható levélben búcsúzott Manuel Preciadótól.

Jó egy éve még összevesztek, azóta azonban kibékültek – Mourinho és Preciado kapcsolata folyamatosan téma volt a spanyol sajtóban, a jelek arra mutattak, hogy a korábbi ellenségeskedésből egy őszinte barátság kovácsolódott.

„Nem vagyok senki ahhoz, hogy dicsőítsem Manuel Preciado életét, de kollégaként, és mint a labdarúgásért dolgozó emberként, szeretném mindenki felé tolmácsolni a fájdalmamat ebben a nehéz pillanatban” – áll Mourinho levelében, amit Manuel Preciado halálhíre után írt meg.

„Egész biztos, hogy a Villarrealt feljuttatta volna az élvonalba. Ahol volt, az összes csapatban otthagyta a nyomát. Manolo mindig méltó versenytárs volt, amit remekül felfedeztem, amikor legutóbb márciusban meglátogatott minket Valdebebasban” – folytatta levelét a Real Madrid vezetőedzője.

A portugál szakember azzal zárta búcsúlevelét, hogy Preciado személyében egy különleges embert vesztett a labdarúgás, és sosem fogja elfelejteni: „Meg fogom őt őrizni az emlékezetemben!” – fejezte be Mourinho.

A két vezetőedző korábban azért veszett össze, mert Mourinho egyik nyilatkozatában félreérthető célzást tett Preciado akkori csapatára, a Sporting Gijónra, amely szerint eleve meg sem próbált jó eredményt elérni a Barcelona elleni bajnokin.

Best of FourFourTwo