La Liga

Schuster nem érti, miért nem rúgták már ki Guardiolát

FFT
Forrás: Marca
2012. április 11., szerda 13:40
A Real Madrid egykori vezetőedzője nem érti, miért nem menesztették Pep Guardiolát, amikor azt mondta, csapata már nem nyerheti meg a bajnokságot.

Schuster ezzel a mondatával sejtelmesen arra kívánt utalni, hogy amikor edzőként dolgozott a Real Madridnál, neki mennie kellett azért, mert jelentős hátrányban azt mondta: csapatának nincs esélye a Barcelona otthonában a győzelemre.

„Nem értem, hogyan nem menesztették Guardiolát, amikor azt mondta, hogy nem tudják megnyerni a bajnokságot, mivel általában megteszik ezt” – ironizált Schuster, akit 2008-ban egy hasonló kijelentés miatt bocsátottak el a Fehér Házból.

Az esti madridi városi rangadó illetve a bajnoki versenyfutás kapcsán a német szakember azt mondta: „Bármi megtörténhet. Lehetnek gólok, kiállítások és konfliktushelyzetek. A derbik mindig különlegesek, nem kérdés, hogy a Real Madrid a favorit, de ez egy kulcspillanat. Az Atléticónak ugyancsak szüksége van a pontokra, hogy belépjen az Európáért folyó versenybe. Nem hinném, hogy a Real Madrid már bajnok lenne, ha megnyerné a derbit, hátra van még a Clásico és több olyan meccs, ahol az ellenfelek az életükért fognak játszani” – fogalmazott.

Best of FourFourTwo