La Liga

Simán nyert, így bajnok lett a Real Madrid!

FFT

2012. május 02., szerda 23:59
Négy év szünet után megvan a Real Madrid 32. bajnoki címe, az Athletic Bilbao hiába fogadkozott nagyon, a meccshez érdemben vajmi keveset tudott hozzátenni. A vége 0–3, az ünneplés csütörtökön kezdődhet Madrid főterén.

A Barcelona győzelme miatt a Real Madrid játékosai tudták, hogy este csak akkor lehet ünneplés a Cibeles téren, ha sikerül idegenben legyőzni a hazai pályán különösen veszélyes Athletic Bilbaót. A fővárosiak az elvárásoknak megfelelő szellemiségben indították a meccset, az első három-négy perc tulajdonképpen úgy telt el, hogy az amúgy kreatív hazaiak a labdával sem nagyon találkoztak, és folyamatosan a kapujuk elé szorultak.

A 11. percben nagyon közel került a vezetéshez a nagy elánnal próbálkozó Real Madrid, a válogatott középpályás, Javi Martínez a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt: Cristiano Ronaldo látszólag magabiztosan állt a büntetőpont mögé, ám ahogy a Bayern München ellen tette, most sem célzott pontosan, a középre tartó lövést Gorka Iraizoz viszonylag könnyedén hatástalanította.

Nem sokkal később már nem menekülhetett meg az Athletic Bilbao, a 16. percben kis területen passzolgattak a madridiak, az akciót pedig Gonzalo Higuaín fejezte be góllal egy tökéletes tekerést követően. 0–1

Négy perccel később másodszor is betalált a „királyi gárda”, egy villámgyors kontra végén Cristiano Ronaldo lőtte át a labdát a túloldalon érkező Mesüt Özilhez, aki higgadtan helyezett a baszkok kapujába. 0–2

 

A Real-szurkolók már a meccs közben ünnepelhettek

 

A fordulás után sem változott nagyon a meccs képe, a Real Madrid bár simán vezetett, figyelme egy percig nem lankadt, emiatt nem is volt esélye az ellenfélnek: a meccs akkor dőlt el végleg, amikor az 50. percben Cristiano Ronaldo fejese utat talált a baszkok kapujába, amivel már három gól volt a madridiak előnye. 0–3

Később még mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de igazán érdemleges esemény már csak a 72. percben történt, amikor egy látszólag teljesen vétlen kezezés miatt Javi Martínez megkapta második sárga lapját is a meccsen, így a játékvezető kiállította.

Az utolsó percben Cristiano Ronaldo megszerezhette volna második gólját a meccsen, ám tiszta helyzetben nagyon gyengén lőtte meg a labdát, amit így könnyedén ölelt magához az Athletic kapusa. A kihagyott helyzetet amúgy jól láthatóan nehezen emésztette meg a portugál aranylabdás, még a lefújás után is percekig sérelmezte, hogy a hazai közönség főleg a második félidőben végig gyalázkodott vele szemben.

A Real Madrid örömét azonban érthetően ez sem tudta elrontani, José Mourinho a harmadik nagy bajnokságban is csúcsra vezette csapatát, csütörtökön már mámoros hangulatban kezdődhet az ünneplés a Cibeles téren.

Athletic Bilbao–Real Madrid 0–3 (0–2)
Gólszerzők: Higuaín (16.), Özil (19.), C. Ronaldo (50.)

Best of FourFourTwo