La Liga

Visszavonul a Real Madrid ikonja

FFT

2012. szeptember 22., szombat 07:28
Guti nem kapott jó ajánlatokat Spanyolországból, az az álma, hogy a jövőben a Real Madrid gyerekcsapatait edzhesse.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

Bejelentette visszavonulását José María Gutiérrez Hernández, akit a futballvilág csak Gutiként ismert. A 35 éves spanyol játékos 1986 óta tartozott a Real Madrid kötelékéhez, a nagycsapatban 1995-ben mutatkozott be, ahol 2010-ig 387 bajnoki mérkőzést játszott, majd miután nem volt rá többé szükség, tovább állt a török Besiktashoz.

Guti szeretett volna visszatérni pályafutása végén Spanyolországba, ám nem kapott megfelelő ajánlatot, ezért a visszavonulás mellett döntött.

„A döntést meghoztam. Kaptam ajánlatokat, de a befejezés mellett döntöttem. Ezután több időt tölthetek a családommal – idézi Guti közleményét a Marca. – Sportigazgatónak vagy edzőnek akarok tanulni, és fiatalokkal szeretnék foglalkozni. Az az álmom, hogy én legyek a Real Madrid ifjúsági csapatának az edzője."

A rendkívül technikás és intelligens középpályás háromszor nyert Bajnokok Ligáját a Reallal, ötször spanyol bajnokságot, kétszer Világkupát, egyszer Európai Szuperkupát és négyszer Spanyol Szuperkupát. A Besiktassal egy Török Kupa-győzelmet jegyez.

Egyik legemlékezetesebb megmozdulása, sarokkal adott gólpassza:

Címkék

Best of FourFourTwo