Magyar válogatott

Verebes: A béka feneke alatt vagyunk

FFT

2012. szeptember 12., szerda 15:30
Verebes József csak egy félidőn át volt képes nézni legjobbjaink tegnapi vergődését Hollandia ellen.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

A korábbi szövetségi kapitány, a Győr és az MTK nyolcvanas évekbeli sikeredzője 71 évesen már megengedheti magának, hogy megmondja a frankót. „Három perc után láttam, hogy ég és föld a két csapat, gyorsaságban – a mozgás és a gondolkodás gyorsaságában –, és sajnos technikában is fényévekre állunk a hollandoktól. Valójában a béka feneke alatt vagyunk.”

A Mágus szerint megállt az idő, bárki bármit mond. „Ugyanott tartunk, mint tíz, tizenöt évvel ezelőtt. Mondhatnak bármit az MLSZ-ben, a lemaradásunk fikarcnyit sem csökkent az élmezőnyhöz képest. Nagyszerű a sikerpropaganda, mindenki az akadémiákat magasztalja, ám hol vannak azok a tehetségek, akik állítólag kikerülnek ezekből az intézményekből?”

Verebes óvatosan fogalmaz, amikor feltesszük neki a kérdést, van-e kapitányprobléma.

„Kollégákról nem akarok véleményt formálni. Azt persze a vak is látta, hogy nem szerencsés hosszú idő után elővenni a talonból olyan játékosokat, akik hónapokig nem játszottak. Az is remek dolog, hogy a középpályát teletömjük védekező játékosokkal – Varga, Korcsmár -, csak éppen a mai futballban a kreativitás a lényeg. Ebből meg semmit sem láttam tegnap.”

Szóval akkor lesújtó a kép?

„Az. Lesújtó.”

Ezek szerint le kell mondanunk továbbjutási reményeinkről.

„Az nem biztos. Belenéztem a törökök és a románok meccsébe is, azt azért le kell szögezni, hogy egyik válogatott sem az a szint, mint a hollandok. Lehet keresnivalónk ellenük. De a tegnapi játékunk katasztrófa volt.”

 

fotó: Nemzeti Sport