NB I

A rendőrség is készül a magyar derbire

FFT
Forrás: ulloi129.hu
2012. május 07., hétfő 16:32
A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú, ezért a rendőrség több korlátozást fog életbe léptetni szombaton Újpest.

A Ferencváros a sporttörvény 68. §. alapján szervezi a szurkolók utazását a mérkőzésre. Kérik a szurkolókat, hogy 12 órától gyülekezzenek a Népligetben, ahonnan 12:30-kor indul a külön metró Újpest-Városkapu állomásig, ahonnan rendőri kísérettel gyalogosan közelíthetik meg a drukkerek a stadiont.

Azokat a szimpatizánsok, akik gépkocsival kívánnak a mérkőzésre kilátogatni, gépkocsijaikat Városkapu állomás XIII. kerületi oldalánál, illetve a közelben lévő áruház parkolójában hagyják, majd csatlakozzanak a gyalogos menethez – amely kb. 13.15 órakor indul a Városkapu állomás Volán busz végállomásától – mivel a mérkőzés után minden szurkolót visszakísér a rendőrség a metró állomáshoz, és csak itt lesz lehetőség a menetből eltávozni.

Az interneten terjedő híresztelések szerint többen próbálnak a mérkőzésre hamisított belépőjeggyel bejutni. A jegy hamisítása, illetve a hamisított jegy felhasználása bűncselekménynek minősül. A stadionba a szurkolók kétszeri ellenőrzésen, és beléptető rendszeren keresztül tudnak belépni, hamis jegy észlelése esetén annak tulajdonosa ellen minden esetben büntetőeljárást indít a BRFK. Ebben az esetben fennáll annak veszélye, hogy aki belépőjét sokszorosításra átadja, az nem fog a stadionba bejutni, mivel a beléptető rendszer egy ugyan olyan vonalkóddal ellátott jegyet csak egyszer enged be.

A pirotechnikai eszközök birtoklása szabálysértést valósít meg, így akinél ilyen terméket találnak, azokkal szemben szabálysértési eljárás indul. Az idei jogszabályváltozások után az is szabálysértést követ el, aki arcát a sportrendezvény helyszínén olyan módon takarja el, hogy felismerhetetlenné váljon.

Best of FourFourTwo