NB I

Közlemény

Az MLSZ szerint nem hibázott az MLSZ

FFT
Forrás: MLSZ
2012. április 12., csütörtök 12:55
A szövetség állítása szerint több fórumon tévesen értelmezték az NB I és a Magyar Kupa jelenlegi idényére vonatkozó versenykiírását, és az UEFA ide vonatkozó szabályait.

Az Újpest–DVSC MK elődöntő előtt látott napvilágot, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség bajnoki, illetve Magyar Kupa szabályzatában ellentmondás van, erre reagált közleményben a szövetség.

"Az UEFA szabályozása és az MLSZ bajnoki kiírása alapján, amennyiben ugyanaz a csapat a magyar bajnok és a Magyar Kupa győztese, a bajnokság ezüstérmese veheti át a kupagyőztes Európa Liga-indulási jogát, ami azt jelenti, hogy - a többi EL-indulónktól eltérően - várhatóan csak a 2. selejtező körben kell csatlakoznia az európai klubsorozat küzdelmeihez. A Magyar Kupa kiírása szerint - amennyiben a bajnok és a kupagyőztes ugyanaz a csapat - a sorozat ezüstérmese részt vehet az EL küzdelmeiben, ám, az előzőekben írtak miatt, nem a kupagyőztes jogán, így - az UEFA-kiírásnak megfelelően - várhatóan az 1. selejtező körben kezdheti meg a nemzetközi kupaszereplést."

Best of FourFourTwo