NB I

Büntetés

Az MLSZ lényegében kiejtette a Vasast

FFT-MTI

2012. május 10., csütörtök 18:25
Az MLSZ fellebbviteli bizottsága helybenhagyta a fegyelmi testület korábbi döntését, amely két pont levonásával bünteti a Vasast Haris Mehmedagic jogosulatlan szerepeltetése miatt.

"A Vasas nem tudott olyan bizonyítékot bemutatni, amely megcáfolná, hogy játékosa a tavaszi első két fordulóban nem rendelkezett érvényes sportorvosi igazolással" – mondta Csorba Zsolt, a fellebbviteli bizottság elnöke az MTI érdeklődésére.

Az NB I-ben 15. helyen álló Vasas ezzel 22 pontos három körrel a vége előtt, a még bennmaradó helyen álló Pápának 27, a Kaposvárnak 28, a Siófoknak 30 pontja van.

„Ez most nagyon fájó veszteség. Nemcsak a csapatnak, hanem azoknak is, akik szurkolnak és szorítanak értünk. Be kell látnunk, hogy szabálykövető sportvezetőkként az előző időszak elhibázott döntéseiért is nekünk kell vállalni a felelősséget – mondta a klub honlapjának, a vasassc.hu-nak a döntés kapcsán Kovács Norbert, a Vasas ügyvezetője. – A labdarúgás csodálatos játék, méltán vonzza a legnagyobb tömegeket, úgy illik, hogy rend legyen, s az erre való törekvés a sportág vezetőinek a felelőssége. Az MLSZ törekvései példamutatóak ezen a téren."

Best of FourFourTwo