• 11 °C, változóan felhős

Nézze meg a bundafilm második részét!

FFT, 2012. május 11., péntek 15:26, frissítve: péntek 15:51
Nálunk megnézheti a fogadási csalásokról szóló Becsöngetünk és elfutunk című film második részét. Megszólal és bagatellizálja a bundabotrányt Egervári Sándor, a téma avatott szakértője, Declan Hill újságíró ugyanakkor drámai hangot üt meg.

Az MTV Becsöngetünk és elfutunk! című műsorában a fogadási csalások voltak terítéken. A Skrabski Fruzsina és Novák Tamás adásában megszólalók nyilatkoztak a magyar és a nemzetközi futballt behálózó fogadási botrányok természetéről.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a Karesz néven elhíresült vajdasági magyar embert, aki évekkel ezelőtt egy kockás füzetet vezetett a gyanús mérkőzésekről, s azóta az események részben őt igazolták - alkoholistának bélyegezte, az "alkesz" ember nem bizonyított információit bizonyítékok hiányában nem szabad komolyan venni - fogalmazott a magyar szövetségi kapitány.

Egervári hozzátette, a magyar klubok 95 százaléka veszteséges, a profitot a VIP-páholyban köttetett üzletek jelentik a kluboknak.

Figyelmezteti a magyar szurkolókat Decan Hill – a több nyelvre lefordított A Bunda szerzője –, hogy határozottan lépjenek fel a csalások ellen, mert ha minden ugyanígy folytatódik, akkor a magyar futball az ázsiai labdarúgás sorsára jut. "Ha megnézzük a futballt Romániában és Bulgáriában, láthatjuk, hogy elvesztették a szerepüket. A nézőszám csökkent, a támogatás csökkent, a közvetítési jogok csökkentek. A román és a bolgár szurkolók már nem hiszik el, amit a futballpályán látnak. A labdarúgás és Magyarország összetartozik, nincs olyan focidrukker a világon, aki ne hallott volna az 50-es évek magyar válogatottjáról, szóval, ha elveszítjük Magyarországot, az olyan lenne, mint ha a művészvilág elveszítené Rembrandtot. Ez nem történhet meg! Amit most mondok az nagyon fontos: a sport a jövő szempontjából a késhegyen táncol. Amennyiben létrehozunk egy független nemzetközi antikorrupciós intézményt, ha meglesznek az eszközök, például, hogy a játékosok forró dróton jelentsék a csalásokat, akkor legyőzzük a problémákat. Ha viszont nem teszünk semmit, csak beszélünk, akkor elveszítjük a sportot. Tíz év múlva csak a Real Madrid lesz, a Premier League és egy-két olasz csapat és minden más garantálta el fog tűnni. Én láttam, hogy a fogadási csalások hogy rombolták le az ázsiai sportot, tehát könyörgök azoknak az embereknek, akik nézik ezt a műsort, hogy írjanak a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, írják le egy e-mailben, hogy azt akarjuk, tegyenek valamit. Írjanak a szponzoroknak, hogy tegyenek valamit. Ezt a nézőknek kell elkezdeniük." - mondja Declan Hill.

A filmet itt lehet megnézni.

Forrás: MTVA
Legolvasottabb
Legfrissebb