• 8 °C, zápor

Nyíregyházára költözhet a DVSC!

FFT, 2012. május 21., hétfő 16:30, frissítve: hétfő 20:02
Megtörtént a pályabejárás, így jó esély van rá, hogy a hajdúságiak Nyíregyházán fogadják ellenfeleiket a BL-selejtezőben.

Pénteken az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ellenőre hazánkba látogatott, és megtekintette a diósgyőri, valamint a nyíregyházi stadiont, hogy alkalmas-e Bajnokok Ligája-selejtező megrendezésére (mint köztudott, az Oláh Gábor utcai stadionban nem lehet nemzetközi mérkőzést rendezni). Az MLSZ részéről Horváth László volt jelen. A fejleményekről Szilágyi Sándort, a DVSC-Teva cégvezetőjét kérdezte a dvsc.hu.

- Alaposan megnéztük a diósgyőri stadiont, és kiderült, nagyon sok hiányossága van, ezért kicsi a valószínűsége, hogy ott nemzetközi mérkőzést játszunk, annál is inkább, mert négyezer nézőt engednének be – tudatta Szilágyi Sándor. - Megtekintettük a nyíregyházi létesítményt is, ahol korábban már játszottunk az Európa-liga rájátszásában. Mint köztudott, akkor az UEFA-nak az volt a véleménye, hogy legközelebb csak abban az esetben lehet nemzetközi meccset rendezni itt, ha pótoljuk a hiányosságokat. A felmerült problémák nagy részét azóta a stadion kezelője megoldotta, sőt be is székezték az egész létesítményt, így - az UEFA-ellenőr jegyzőkönyve alapján - tízezer szurkoló is megtekinthetné a mérkőzést. Ha megkapjuk az engedélyt, akkor néhány hiányosságot még pótolni kell a meccsig. Tíz nap múlva jelzik körülbelül, hogy a kettő közül melyik stadionban rendezhetjük meg a találkozót. A nyíregyháziak egyébként ezúttal is nagyon készségesek voltak, támogatnak bennünket, és mindent megtesznek, hogy ott játszhassuk a BL-selejtezőt.

Forrás: dvsc.hu
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása