NB I

Ünneplés

Orbán: Ilyen helyre kell sportlétesítményeket telepíteni

Dombi Margit

2012. május 26., szombat 22:16
Szép mérkőzés, 2–0-s győzelem után Orbán Viktor miniszterelnöktől vehette át a bajoknak járó kupát a DVSC-TEVA–Szombathelyi Haladás meccset követően a debreceni Oláh Gábor úti stadionban a Loki. Az immáron hatodik alkalommal bajnokká avatott debreceni csapatnak a miniszterelnök jó hírt hozott, 2014-re – korábban, mint a szintén tervbe vett Puskás Ferenc, illetve Üllői úti Fradi-stadion – biztosan elkészül a húszezer főt befogadó nagyerdei aréna.

A Debrecen a matematika és a tabella állása szerint már a meccs előtt is bajnoknak számított, ám a DVSC-Haladás meccsen nyújtott jutalomjáték feltette a koronát az eddigi teljesítményre. A tízezer, lelkes Loki-drukkert vonzó mérkőzésen végig jelen volt Orbán Viktor és Csányi Sándor, a kupa névadó szponzorának, az OTP-nek a vezérigazgatója is. A Mészáros Norbert góljával beállított első félidős „részeredményt” követő szünetben egy kicsit a jövővel is foglalkoztak, Kósa Lajos polgármester kíséretében megtekintették a Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának terveit is.

 

A tervekkel való ismerkedést követően tartott door step sajtótájékoztatón Orbán Viktor úgy nyilatkozott, a stadiont olyan helyen kell építeni, mint Debrecen. A miértet kifejtve elmondta, Debrecen Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő regionális központja, és ez a tény egyéb területek fejlesztését is indokolttá teszi. „Ilyen helyre kell egyetemet, iskolákat és sportlétesítményeket telepíteni.” A miniszterelnök azon kérdésünkre, hogy Budapesten, vagy Debrecenben készül-e el korábban a tervezett, illetve folyamatban lévő stadion-rekonstrukció, azt felelte: „Debrecenben, mert a debreceniek ügyesebbek”. Orbán Viktor kifejtette azt a reményét is, hogy rövidesen első osztályban játszó hoki-csapata is lesz a cívisvárosnak. Kósa Lajos ennek kapcsán bejelentette, a már meglévő jégcsarnok mellett hamarosan egy másik is épül Debrecenben, „mert szükség van rá”– állította.

Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója kérdésünkre elmondta, a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója 2014-re fejeződik be, 2015-ben a Fradinak lehet megújult stadionja, 2016-ra pedig reményei szerint a Puskás Ferenc stadion felújítása is befejeződik. Az MLSZ elnöki tisztét is betöltő bankvezér azt is elmondta, a Fradi szakemberei nemrégiben Debrecenben jártak, és az ott folyamatban lévő stadionrekonstrukció terveivel, a megvalósítás mikéntjével ismerkedtek.

A Loki-Haladás meccs második félidejében egyre emelkedő hangulatú szurkolói biztatás mellett még egy góllal ajándékozták meg a közönséget: a büntetőrúgást Coulibaly lőtte biztosan a kapuba az 54. percben. A második félidő végén pedig a megérdemelt ünneplés következett, aminek elején a B-közép vezető szurkolója skandálta végig tréfásan a Loki 2001 óta nyújtott teljesítményének állomásait, ami persze koránt sem tréfa. A csapat ugyanis, megismételve a Vasas egykori bravúrját, vagyis veretlenül nyerte meg a bajnokságot. Mutatóival pedig megelőzte a fővárosi együttest, ugyanis 22 győzelmet aratott, és nyolc döntetlent játszott, ami abszolút rekord.

Best of FourFourTwo