Hazai futball

Óriási hibáknak köszönhette vereségét a Pápa Kispesten

Tolnai Balázs (FFT)

2012. április 08., 17:57
Két nagy hiba okozta a Pápa vesztét a Honvéd otthonában. Délczeg Gergely hosszú idő után újra betalált.

A Honvéd fölényével kezdődött a mérkőzés, melynek 17. percében egy rossz passz után Délczeg Gergely lépett ki a védők közül, majd a kifutó Szűcs Lajos mellett higgadtan a kapuba helyezett. (1-0)

A Honvéd lendületben maradt, és a 21. percben vitatható büntetőt kapott. Tóth Gábor állt meg Tchami előtt, aki belerohant a védőbe. Kézilabdában és kosárlabdában ezért belemenést szoktak ítélni, ám Radványi Ádám a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a tizenegyes specialista Ivancsics Gellért állt, aki most hibázott. Szűcs ugyanis érezte, hogy merre lövi a középpályás, így szögletre tolta a labdát. A pontrúgás után azonban Szűcs botrányosan rosszul jött ki, így a labda Sorin Botis elé került, akinek így fel sem kellett ugrani ahhoz, hogy a kapuba fejeljen. (2-0)

A félidő hajrájában Inutile szépíthetett volna, ám nagy helyzetben a kapufát találta el, majd a kipattanót Arszics lőtte mellé.

A fordulás után mind a két csapat betalálhatott volna, ám a Honvéd elhibázta ziccereit, míg Tóth Bence távoli lökete a kapufán csattant. A 78. percben Tchami cselezgetett a tizenhatos vonalánál, majd bődületes lövését Szűcs a kapufára paskolta.

 

Budapest Honvéd-FC Pápa 2-0 (2-0)

Vezette: Radványi Ádám (Viszokai László, Horváth Róbert)

 

Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Vidovics – Vécsei, Ivancsics (Horváth A. 83.), Johnson, Hajdú N. – Tchami (Porcari 88.), Délczeg (Bozsovics 66.)

Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger (Déczi 46.) – Lovrencsics (Tóth B. 63.), Arszics, Gyömbér, Németh M. – Benko, Inutile

 

Gólszerzők: Délczeg (17.), Botis (23.)

Sárga lapok: Délczeg (43.), Johnson (54.) ill. Tóth G. (21.), Balogh B. (55.)

 

Fotó: Babar Viktor

Best of FourFourTwo