BL és EL

Egykori PSV-s vállal munkát Cipruson

FFT
uefa.com
Sorsdöntő Európa Liga-meccse előtt cserélt edzőt az AEK Larnaca.

Leon Vlemmings, aki korábban a PSV Eindhovennél és a Feyenoordnál is dolgozott, honfitársát, Ton Caanent követi a ciprusi együttes kispadján.

Caanen a csalódáskeltő bajnoki szereplés miatt távozott a klubtól, Vlemmings pedig valószínűleg a csapat menedzserének, Jordi Cruyffnak a személyes kérésére került az AEK-hez.Vlemmings feladata a Larnaca továbbjuttatása lesz az Európa Liga J-csoportjából.

„Az AEK család üdvözli Leon Vlemmingset, és sok sikert kíván neki munkájához” – köszöntötte közleményében a larnacai csapat vezetősége a 41 éves szakembert.

Vlemmings nagyon fiatalon, 22 évesen hagyott fel az aktív labdarúgással, ezután kezdett edzősködésbe. Dolgozott a PSV Eindhoven utánpótlásánál, majd négy éven át a városi rivális FC Eindhovent irányította. Később megfordult a holland U19-es válogatottnál, a NAC Bredánál és Feyenoordnál.

Új csapata jelenleg ötödik a ciprusi bajnokságban, és negyedik helyen áll Európa Liga-csoportjában, de ha az utolsó fordulóban legyőzi a Steaua Bucurestit, miközben a Maccabi Haifa nem gyűjt három pontot a már biztos továbbjutó Schalke ellen.

Best of FourFourTwo