• 6 °C, esős

Fél évszázadosak a gombafejűek

Grund, 2012. február 27., hétfő 13:45, frissítve: hétfő 13:45
A Beatles alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli Liverpool 2012-ben.

A Beatles létrejöttét 1962 augusztusára teszik, ekkor találkozott Ringo Starr dobos John Lennonnal, Paul McCartneyval és George Harrisonnal. Két hónappal később elkészítették első, Love Me Do című dalukat, amellyel kezdetét vette az egész világot behálózó Beatle-mánia.

Liverpoolban egész évben a gombafejűeket ünneplik, de a programsorozat csúcspontja az augusztusi nemzetközi Beatles-hét lesz. Az  ünnepi héten többek között emlékkoncerteket, előadásokat és a világ legnagyobb Beatles-konferenciáját is megrendezik. Októberben nagy Love Me Do hétvégére kerül sor, decemberben pedig a 32 éve meggyilkolt Lennon emlékére istentiszteletet tartanak.

– Ez nagyon fontos év a Beatles történetében, Liverpool pedig nem engedheti meg, hogy ez ünneplés nélkül múljon el. Nem szabad lebecsülni a Beatles erejét, amellyel látogatókat vonz a városba. Az egész évet meghatározó ünnepségek a helyi gazdaságnak is lendületet adnak, amire nagy szükségünk is van – mondta el Joe Anderson, Liverpool közigazgatási vezetője.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása