Premier League

Van Persie Manchesterben folytatja - hivatalos

FFT
Forrás: NSO
2012. augusztus 15., szerda 21:30
Az Arsenal és a Manchester United is hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek Robin van Persie klubváltásáról.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

Véget ért a Van Persie-saga: az Arsenal és a Manchester United is hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek Robin van Persie klubváltásáról.

A holland támadónak már csak a személyes feltételekről kell megegyeznie új klubjával (nyilván ez nem lesz gond, valószínűleg a háttérben már meg is történt), és persze át kell esnie az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.
„Az Arsenal megerősíti, hogy megállapodott a Manchester Uniteddal Robin van Persie átigazolásáról. Van Persie csütörtökön utazik Manchesterbe, hogy a személyes feltételekről megállapodjon, illetve hogy orvosin vegyen részt a klubváltás előtt" – áll az Arsenal hivatalos honlapján.


A két klub hivatalos összeget és részleteket sem közölt, a mértékadó BBC azonban tudni véli, hogy a játékos 24 millió fontért (nyolc és félmilliárd forint) vált klubot, és négy évre ír alá a „vörös ördögökhöz".

Mint ismert, Van Persie júliusban, a sikertelen vb-szereplés után jelentette be, hogy nem kívánja meghosszabbítani 2013 nyarán lejáró szerződését. A 29 éves játékost több klub is szerette volna megszerezni, ám nagyon hamar három klubra szűkült a kérők névsora. A Juventus és a Manchester City is szívesen látta volna soraiban a hollandot, végül az MU lett a befutó.
Van Persie 2004-ben, 2.75 millió fontért került a Feyenoordtól az Arsenalhoz. A csatár ezután többször is sérüléssel bajlódott, az előző szezonban azonban kivételes teljesítményt nyújtott: minden tétmérkőzését egybevéve 57 találkozón 44-szer volt eredményes. Angliában a szakírók és a játékostársak is az idény legjobbjának választották.

Best of FourFourTwo