Premier League

Könnyek és csodagólok – a MU nyerte a rangadót

FFT

2012. szeptember 23., 16:35
Előbb az 1989-es Hillsborough-tragédiára emlékeztek a csapatok, majd a futballé lett a főszerep Liverpoolban: a házigazda továbbra is szenved, a United szerezte meg a három pontot.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

Megrázó jelenetek előzték meg a Liverpool–Manchester United bajnokit, a mérkőzés előtt a Hillsborough-katasztrófa 96 áldozatára emlékeztek a főszereplők és a szurkolók. Bobby Charlton virágot adott át a Liverpoolt képviselő Ian Rushnak, majd Ryan Giggs és Steven Gerrard eresztett el 96 piros léggömböt, miközben a hazai tábor „Igazságot a 96-nak" feliratot formázott – és természetesen felhangzott a You will never walk alone című "klubhimnusz".

Talán a könnyfakasztó pillanatoknak hála, de egy viszály is véget ért: Angliában sokan találgatták, hogy vajon az emlékezés feloldja-e valamelyest Evra és Suárez ellentétét, és kezet fognak-e a meccs előtt. Korábban Suárez rasszistának tartott megjegyzésén bántódott meg Evra, és bár az uruguayi próbálta menteni magát, eleddig nem történt közeledés. Nos, a két játékos most félretette a haragot, és kezet rázott, bár egymás tekintetét kerülték.

A gólnélküli első félidő után gyorsan vezetést szerzett a házigazda (Gerrard a 46. percben gyönyörű gólt lőtt), amit gyorsan egalizált a United (az 51. percben Rafael csavart zseniálisan a kapuba).

A találkozót Van Persie – ki más... – döntötte el – kis bírói segítséggel. Valencia betörésénél a játékvezető szabálytalannak látta a Johnson belépőjét. A megítélt 11-est a holland értékesítette. Hiába volt jobb a Pool, a Manchester türelmes játéka 3 pontot ért.

PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ

Liverpool–Manchester United 1–2 (0–0)

Liverpool, Anfield Road. V.: Halsey (angol)

G: Gerrard, 46., ill. Rafael, 51., Van Persie, 81., 11-esből

Best of FourFourTwo