Premier League

Premier League

Élet-halál harc Manchesterben

FFT

2012. április 29., 10:15
A bajnoki aranyról döntő City–United rangadót 203 ország 650 millió nézője figyeli majd.

A Premier League történetének legnézettebb televíziós meccse lesz a Manchester City–Manchester United rangadó, amely minden bizonnyal a bajnoki címről dönt – a számítások szerint 650 millióan figyelik majd a városi derbit hétfőn.

Sir Alex és Mancini hétfőn a bajnoki aranyért harcolhat

"203 országból figyelik majd a mérkőzésünket, úgyhogy a legjobb arcunkat akajuk mutatni – mondta Sir Alex Ferguson, majd leszögezte:

"Amennyiben a City nyer, övé lesz a bajnoki cím, mert hiába utazik még Newcastle-be is, nem hinném, hogy hibázik. Ha mi győzünk, hatalmas favorittá lépünk elő, és egy döntetlennel is mi lennénk az esélyesek az aranyra. Ugyanakkor nem az ikszért megyünk, győzni akarunk."

A United már nyolc ponttal is vezette a ligát, ám a City felkapaszkodott mögé, és az esetleges hazai győzelemmel – jobb gólkülönbségének köszönhetően – átvenné az első helyet a tabellán. Nani szerint szégyen, hogy csapata képtelen volt élni a korábbi előnnyel.

Csak magunkat hibáztathatjuk, hogy ez a helyzet – ismerte el a Manchester United középpályása. – Behozhatatlan fórral kellett volna a City stadionjába utaznunk, most pedig aggódhatunk. Szégyellhetjük magunkat. Ha a United semmilyen fronton nem nyer a szezonban, az tragédia a klub számára. Ezt nem engedhetjük meg."

A Manchester United utolsó két meccse:

Swansea (otthon), Sunderland (idegenben)

A Manchester City utolsó két meccse:

Newcaste (idegenben), QPR (otthon)

A két csapat őszi meccsén a City történelmi verést mért a Unitedre

Best of FourFourTwo