Serie A

Búcsú

Egy világbajnokot elveszített a Milan

FFT

2012. május 10., csütörtök 21:45
Alessandro Nesta, az AC Milan 36 esztendős olasz válogatott védője bejelentette hogy, tíz év után elhagyja a milánói csapatot és vélhetően New Yorkba igazol.

A Milan védője sajtótájékoztatón beszélt távozásáról.

"Távozok. Ez volt az utolsó szezonom itt – nyilatkozta Nesta. – Ha ezen a magas szinten már nem érzem magam fontosnak, akkor inkább váltok. Bár a klub új szerződést kínált nekem, nem fogadtam el azt. Sok mindent nyertem, de szeretném magamat kipróbálni máshol is. Olyan bajnokságba megyek, ahol az iram nem olyan erős.″

"Carlo Ancelotti volt karrierem legfontosabb edzője, tökéletes volt. A legszebb emlékem, amikor először megnyertük a Bajnokok Ligáját. Hiányozni fognak az itteni emberek, akikkel nap mint nap találkoztam az elmúlt tíz évben. De olyan jó barátokat is itt kell hagyjak, mint Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf, Andrea Pirlo, Christian Abbiati vagy Paolo Maldini – mindegyikőjükkel különleges kapcsolatom van″ – fejezte be Nesta.

A hírek szerint a világbajnok labdarúgó az Amerikai Egyesült Államokba igazol, ahol a francia Thierry Henry és a mexikói Rafa Márquez csapattársa lesz a New York Red Bullnál.