Serie A

Film a szeximádó futballcézárról

FFT
Corriere della Sera
2012. április 02., hétfő 10:05
Silvio Berlusconi már keresi a rendezőt, aki filmre viszi politikai karrierjét.

A Corriere della Sera olasz napilap értesülése szerint az AC Milan elnöki székét a napokban visszafoglaló olasz ex-miniszterelnök, Silvio Berlusconi mindenáron azt szeretné, ha film készülne politikai karrierjéről. Az olasz sajtó szerint őszre elkészül a film, az amerikai sajtó már a szereplőket találgatja, Berlusconi hallgat.

A portréfilm a vállalkozóból lett politikus karrierjét kíséri végig azóta, hogy 1994-ben megalapította a Forza Italia (Hajrá Olaszország) pártot egészen tavaly novemberig, amikor parlamenti többségét elveszítve Mario Montinak adta át a helyét.

Sajtóhírek szerint Berlusconi írta a forgatókönyvet is, egyedül rendezőt nehéz találnia. Állítólag már négy rendezőt váltott le.

„Nem készül film Berlusconiról” – cáfolt Roberto Gasparotti, Berlusconi kommunikációs tanácsadója. A Hollywood Reporter amerikai lap ennek ellenére már kitalálta a főszereplőket is: Berlusconinak Danny De Vitót tartaná megfelelőnek, Berlusconi volt felesége, Veronica Lario szerepében Angelina Joliet, a prostituált Ruby szerepére Eva Mendest. A hollywoodi lap annak ellenére mozisztárokban gondolkodik, hogy az első hírek szerint dokumentumfilmről lenne szó.

Már több film készült Berlusconiról: az Andrea Cairola és Susan Gray rendezte Citizen Berlusconi (Berlusconi polgár, 2003) a Nanni Moretti rendezte Il Caimano (A kajmán, 2006), a Sabina Guzzanti rendezte Draquila (2010) és a Roberto Faenza filmje, a Silvio Forever (Silvio örökre, 2011).

“Berlusconiról tíz-húsz év múlva lehet csak filmet forgatni, ha már letisztult az általa képviselt politikai korszak – nyilatkozta Carlo Verdone rendező az olasz sajtónak.