Serie A

Legendák búcsúja - teljes generációváltás a Milannál

FFT
goal.com
2012. május 15., kedd 10:12
Nesta, Gattuso, Inzaghi, Van Bommel biztosan, Seedorf és Zambrotta valószínűleg távozik.

Az idén semmit sem nyerő Milannál minden bizonnyal lezárult egy korszak: a csapattal kétszer is BL-t nyerő legendák közül Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso és Filippo Inzaghi is távozik, Mark van Bommel pedig tegnap jelentette be, hogy a PSV-ben folytatja pályafutását. Gianluca Zambrotta és Clarence Seedorf is feltehetően távozik, ők még nem döntötték el, hol folytatják a pályafutásukat, ha egyáltalán folytatják. Továbbá Massimo Ambrosini lábában sincs már túl sok idény.

Sokan féltik a Milant amiatt, hogy hirtelen, egyetlen nyár alatt hagyja el sok meghatározó régi harcos a klubot, bár azért Gattuso, Inzaghi és Zambrotta sem volt már alapember az utóbbi években, a Milan mégis versenyképes volt. Utólag kiderült, sokkal nagyobb érvégés volt, hogy tavaly Andrea Pirlót már nem marasztalták, ezzel minden bizonnyal önként adták a Juve kezébe a scudettót, hiszen Pirlo a Juve legnagyobb hőse volt idén.

És hogy kikkel pótolja a távozókat a milánói együttes? Rengeteg név kering a levegőben persze, egyelőre csak az biztos, hogy a Nancy középpályása, Bakaye Traoré és a Fiorentinától érkező válogatott, Riccardo Montolivo nyártól már a Milan játékosa lesz.

(goal.com)

Címkék